AMD a lansat cele mai puternice procesoare pentru laptopurile ultra-portabile. Preţuri, disponibilitate şi specificaţii complete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

AMD a anunţat lansarea de notebook-uri cu procesoare Ryzen şi grafică Radeon Vega denumite în trecut "Raven Ridge" APU, oferind astfel performanţă de top şi o experienţă de entertainment bună, cu eficienţă optimă pentru notebook-uri premium 2-in-1, convertibile şi ultraportabile.

Cu un TDP configurabil de 15 Waţi, procesoarele AMD Ryzen 7 2700U şi Ryzen 5 2500U combină arhitectură "Zen" x86 core, ce foloseşte tehnologia inteligentă AMD Sense MI la nivelul procesorului, cu grafică "Vega" într-un design System-on-Chip care obţine performanţe foarte bune pentru notebook-urile ultraportabile.

Performanţă şi putere

Procesorul AMD Ryzen cu grafică Radeon oferă rapiditate mai mare, în comparaţie cu procesoarele mobile AMD din generaţia precedentă:

  • până la de 3 ori performanţa CPU
  • până la de 2,8 ori performanţa GPU
  • consum mai mic cu până la 58%
  • noua tehnologie Precision Boost 2, care accelerează performanţa procesorului în sarcină ridicată, folosind unul sau mai multe nuclee CPU
  • tehnologie mXFR (Mobile Extended Frequency Range) care oferă performanţă ridicată pentru notebook-uri, prin soluţii uimitoare de răcire şi certificare "Ultimate XFR Performance"

Entertainment

Procesorul Ryzen cu grafică Radeon oferă performanţă GPU ridicată:

  • livrează frămrate-uri fine şi abordabile în 1080p la rularea titlurilor cele mai populare din categoria eSports, precum League of Legends, Overwatch, CS:GO şi DOTA 2, într-o formă ultraportabilă.
  • pregătit să lucreze cu cele mai avansate display-uri, inclusiv HDR, Radeon FreeSync 2 şi monitoare 4K.

Design

AMD face progres în iniţiativa sa 25x20 cu ajutorul procesorului AMD Ryzen 7 2700 care aduce o eficienţă energetică de 5,86 ori mai mare faţă de performanţele de la începutul iniţiativei.

Procesorul Ryzen cu grafică Radeon ţinteşte la dublarea eficienţei bateriei faţă de generaţia precedentă. Având până la 4 nuclee şi 8 thread-uri, procesoarele Ryzen cu grafică Radeon şi tehnologie AMD SenseMI sunt proiectate să se adapteze nevoii tuturor de performanţă şi putere într-un pachet de dimensiuni reduse.

În săptămânile următoare este programată disponibilitatea primelor sisteme dotate cu procesoare Ryzen cu grafică Radeon la producători de top, inclusiv Acer, HP şi Lenovo, cu şi mai multe nume aşteptate în 2018.

Disponibilitate

Noile notebook-uri cu procesoare Ryzen cu grafică RadeonTM sunt deja disponibile sau vor fi în curând:

  • Acer Swift 3 va fi disponibil de la $749.99 în America de Nord şi €899 în EMEA, pe www.acer.com;
  • HP Envy x360 cu procesor Ryzen cu grafică Radeon este aşteptat în Noiembrie;
  • Lenovo IdeaPad 720S va fi disponibil în Ianuarie 2018 pe www.lenovo.com, incepând de la $799.99.
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite