Tabieturi neobişnuite legate de somn ale celebrităţilor. Leonardo da Vinci dormea 20 de minute la fiecare patru ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonardo da Vinci FOTO Shutterstock
Leonardo da Vinci FOTO Shutterstock

O mare parte din celebrităţi au avut parte de tabieturi neobişnuite legate de rutina lor de somn. Durata perfectă de somn este o temă controversată. Unii sunt de părere că dacă nu respecţi cele opt ore de somn pe noapte, nu vei avea o viaţă sănătoasă, iar alţii consideră că mai puţine ore de somn pot ajuta organismul.

Leonardo da Vinci dormea 20 de minute la interval de 4 ore

Pictor, inventator, matematician, inginer şi arhitect, Leonardo da Vinci a fost un maestru în aproape orice. A pictat Mona Lisa şi Salvator Mundi, care s-au vândut cu 450 de milioane de dolari în 2017. Da Vinci avea un program de somn de 20 de minute la fiecare patru ore. Asta înseamnă că într-o perioadă de 24 de ore, dormea în total două ore. Chiar dacă în cazul său acest program de somn extrem de polifazic a fost eficient şi l-a ajutat să lucreze intens, o persoană obişnuită nu ar fi capabilă să-l urmeze pentru foarte mult timp.

Tom Cruise doarme într-o cameră izolată fonic

Este unul dintre cei mai admiraţi actori din lume şi a jucat în multe hituri de box office, ca “Mission Impossible”, “Rain Man” şi “War of the Worlds”. Este cunoscut ca scientologist şi pentru un anume obicei legat de somn. Se pare că Tom Cruise doarme într-un „snotorium”, o cameră izolată fonic în care poate dormi fără a fi deranjat. Este singurul mod în care poate să se odihnească suficient.

Citiţi articolul integral pe Click pentru femei!

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite