NASA a anunţat date posibile de lansare a misiunii Artemis pe Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un test complet de lansare a misiunii Artemis pe Lună va avea loc pe 29 august FOTO news.ro
Un test complet de lansare a misiunii Artemis pe Lună va avea loc pe 29 august FOTO news.ro

Un prim test complet de lansare a misiunii Artemis pe Lună urmează să aibă loc, a anunţat miercuri agenţia spaţială americană NASA.  Datele posibile de lansare sunt 29 august, 2 septembrie şi 5 septembrie, a spus Jim Free de la NASA într-un briefing de presă.

Free a spus că NASA crede că este pe "calea bună" să încerce testul la acele date.

"Desigur, este prima dată când încercăm să lansăm acest vehicul", a spus Free. "Vom fi atenţi, vom munci din greu pentru a ajunge la acele date". 

Misiunea Artemis are ca scop reîntoarcerea astronauţilor americani pe Lună, inclusiv o femeie. Scopul iniţial era de a realiza acest lucru până în 2024 dar a fost amânat cel mai devreme până în 2025.

Sistemul de rachete în curs de dezvoltare pentru misiune a întâmpinat probleme tehnice în timpul a două teste la sol fără pilot, cunoscute drept "repetiţii umedE", dar NASA a dat acum undă verde pentru testul de lansare fără pilot.

Sistemul este format din racheta Space Launch System şi capsula Orion. 

Pentru eventuala misiune cu echipaj, patru astronauţi urmează să ajungă pe orbita lunară folosind sonda spaţială Orion, după care doi dintre ei vor folosi un vehicul de aterizare pentru a ajunge pe suprafaţa Lunii. Misiunea îşi propune, de asemenea, să stabilească o "prezenţă durabilă" pe Lună, care va fi folosită în cele din urmă ca bază pentru viitoarele misiuni pe Marte.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Putin susţine că vine o ordine mondială „armonioasă, mai justă şi sigură”

LIVE TEXT Război în Ucraina. CIA estimează pierderile ruseşti în Ucraina la 15.000 de morţi şi 45.000 de răniţi. Ruşii continuă să distrugă intenţionat recoltele

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite