Record inedit în Japonia: trupa de muzica pop cu o medie de vârstă de 84 de ani. Cum sună cântecul care a devenit deja hit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa de muzică pop KBG84 din Japonia deţine un record inedit: media de vârstă a celor 33 de membre ale formaţiei este de 84 de ani, iar cea mai în vârstă solistă are 97 de ani.

KBG84 este o trupă formată recent, pe insula Kohama din Okinawa. Formaţia a lansat o melodie care a devenit rapid un adevărat hit, spre marea mirare a bunicuţelor soliste. Ele tocmai au terminat un turneu prin Japonia şi melodia intitulată „Vino şi dansează, insula Kohama” este pe primele locuri în topurile muzicale din ţară, scrie The Guardian.

Una dintre soliste, Tomi Menaka, de 92 de ani, spune că la început nu a înţeles cât de apreciată este muzica lor. „Ne tot spuneau că suntem idoli şi am crezut că idol înseamnă o persoană foarte bătrână, care s-a apropiat de finalul vieţii”, mărturiseşte ea. „La concertul din Tokyo am înţeles că idol are legătură cu divertismentul şi atunci m-am liniştit: nimeni nu se gândea că noi suntem la un pas de moarte”.

Cântecele simpaticelor bunicuţe sunt despre natura insulei Kohama, unde s-au născut ele. Melodiile se referă în special la marea frumoasă şi la delfinii care sar jucăuş din apă. Spectatorii sunt încântaţi de energia extraordinară a acestor femei bătrâne, care sunt pur şi simplu senzaţionale atunci când încep să cânte.

Dacă vitalitatea lor este uimitoare, longevitatea lor nu este considerată ceva neobişnuit. Locuitorii din insula Kohama au una dintre cele mai mari speranţe de viaţă din lume. Dieta lor se bazează pe legume şi pe cartofi dulci.

Menaka precizează că secretul longevităţii şi energiei sale stă în viaţa activă pe care o duce. Femeia nu face nazuri la mâncare şi se menţine în formă făcând curăţenie prin casă. Se protejează de căldura prea mare şi de soare, pentru că vrea să aibă grijă de tenul ei.

Până acum nicio bunicuţă nu a cedat fizic în timpul unui concert, dar la fiecare spectacol medicii sunt pregătiţi să intervină la nevoie. În culise sunt pregătite aparate pentru monitorizarea tensiunii şi chiar defibrilatoare. Recent, formaţia a semnat un contract cu o casă de discuri, pentru înregistrarea unui album.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite