Ochii dezvăluie nivelul de atracţie sau intenţia de a minţi: oamenii sunt trădaţi de o simplă privire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii în limbajul trupului au dezvăluit semnele persoanelor care simt un nivel crescut de atracţie, dar şi ce îi trădează pe mincinoşi. Potrivit acestora, există o corelaţie puternică între excitare şi mişcările ochilor.

Ochii unei persoane dezvăluie adesea mai multe despre gesturile sau cuvintele acesteia. Ei sunt motivul pentru care unii oameni menţin contactul visual în timpul interviurilor pentru a transmite încredere, sau privirea prelungită ca formă de intimidare. Ochii pot oferi informaţii importante, comunicarea non-verbală fiind modul în care cei mulţi oameni îşi formează prima impresie, scrie ibtimes.com.

Gesturile unui om care minte

 Mincinoşii evită privirea celor care îi ascultă. Autorii unui studiu recent sunt de părere că oamenii rămân sensibili în momentul contactului visual încă de la naştere.Timpuriu, interacţiunea mamă-copil se bazează pe contactul vizual, astfel încât atunci când o mamă se uită în ochii celui mic, acesta asociază gestul cu aprobarea.

Blake Eastman, expert în limbajul corpului, este de acord că depistarea unei minciuni nu se poate baza doar pe această presupunere. "S-ar putea uita în altă parte deoarece persoana respectivă se simte inconfortabil cu privire la ceea ce se întâmplă. Ar putea fi vorba de jenă sau, poate, persoana respectivă suferă de anxietate socială ridicată. Nu există niciun studiu concret care arată că întreruperea contactului visual indică minciuna", a spus specialistul.

In schimb, studiile arată că adulţii ar trebui să menţină contactul vizual 30 până la 60% din timpul unei conversaţii. Pe de altă parte, menţinerea unei priviri neobişnuit de puternice ar putea ridica un semn de întrebare. Un om care ştie cum să acţioneze atunci când minte va căuta mereu modalităţi de a induce în eroare, incluzând mesaje menite să rupă contactul visual, este de părere expertul.

Un alt semn al minciunii este lipsa clipitului. Atunci când o persoană devine copleşită de gânduri (sau de inventarea unei minciuni), numărul clipirilor scade dramatic.

Semnele care indică atracţia faţă de o persoană

Experţii în limbajul trupului spun că mentinerea unui contact vizual puternic sugerează prezinţa atracţiei. Potrivit lui Eastman, există o corelaţie puternică între excitare şi mişcările ochilor, cum ar fi dilatarea şi rata de clipire. Ochii noştri se dilata în mod natural pentru a primi mai multă lumină dar, de asemenea, dilatarea apare ca raspuns la impulsurile cognitive şi emoţionale. Aşa că, atunci când suntem interesaţi sau stimulaţi emoţional, pupilele noastre se dilată.

Ştiindu-se faptul că bărbaţii tind să fie atraşi de femeile cu pupilele mari, în Italia, cu peste cinci secole în urmă, femeile utilizau extract de plante pentru a-şi dilata pupilele, în efortul de a fi mai atractive.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite