Moda pozelor selfie, bucuria păduchilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea alarmantă a cazurilor de adolescenţi năpădiţi de păduchi din SUA a dus la o concluzie surprinzătoare pentru mulţi, deşi logică.

Un specialist american avizat şi în tratamentul împotriva păduchilor, Mary McQuillan, a avansat posibilitatea ca moda pozelor de tip selfie, a fotografiilor făcute cu telefonul mobil în care apar mai multe persoane, ar contribui în mod semnificativ la această explozie de infestaţii cu păduchi. Mai exact, adolescenţii îşi apropie capetele pentru o poză selfie şi paraziţii trec de la un scalp la altul. „Fiecare tânăr pe care l-am tratat mi-a confirmat că îşi face selfie zilnic. Păduchii nu sar şi nu zboară, dar se pot transmite foarte bine în urma apropierii dintre capetele tinerilor“, şi-a argumentat McQuillan ipoteza.

Bineînţeles, ideea prezentată de Mary McQuillan a fost ridiculizată de alţi colegi de breaslă, aceştia scoţând în evidenţă faptul că infestaţia cu păduchi nu se poate produce într-un răstimp de zece secunde, cât durează apropierea capetelor pentru realizarea unei poze de tip selfie.

 „Este nevoie de un contact fizic mai îndelungat, iar timpul necesar pentru a face o selfie nu cred se încadrează în această accepţiune. M-am aflat adesea în aceeaşi cameră cu pacienţi care aveau păduchi şi nu mi-am făcut griji că se pot transmite de la o persoană la alta atât de simplu“, a observat dermatologul Nick Celano.

Acesta nu a oferit un timp exact în care infestaţia cu păduchi se poate produce şi nici nu a exclus cu totul varianta lui McQuillan, dar a atras atenţia că păduchii se iau mai ales prin folosirea pieptenilor la comun, a schimbului de căciuli sau pălării şi a împărţirii unui aşternut de pat deja contaminat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite