Viața extravagantă a Regelui Charles: I se calcă șireturile de la pantofi, iar un angajat are obligația să îi pună pastă de dinți pe periuța regală

0
Publicat:

Este deja un fapt cunoscut că Regele Charles are unele idiosincrazii cel puțin interesante. Iar în noua sa carte "Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival", autorul Omid Scobie dezvăluie și mai multe dintre cererile bizare ale lui Charles.

Cererile bizare ale Regelui Charles III sunt puse în practică de 28 de angajați
Cererile bizare ale Regelui Charles III sunt puse în practică de 28 de angajați FOTO Getty Images

Despre această rutină de dimineață, fostul majordom al prințesei Diana, Paul Burrell, a declarat în documentarul "Serving the Royals: Inside the Firm" că regelui i se fac toate poftele.

Potrivit The Mirror, Charles are 28 de angajați personali, printre care patru bucătari, cinci manageri, trei valeți și îmbrăcători și câțiva majordomi, toți dedicați muncii de a-l menține pe fericit pe suveranul Marii Britanii.

În documentar, Burrell spune că Charles cere ca "șireturile sale să fie călcate cu fierul " de către membrii personalului, lucru pe care Scobie îl menționează la rândul lui în Endgame, numindu-l pe Charles un rege "răsfățat" care duce un "stil de viață extravagant de luxos."

"Când șireturile sunt chiar și puțin uzate, un membru al personalului trebuie să le înlocuiască rapid cu o pereche proaspătă, călcată", scrie Scobie. "Există chiar un zvon (pe care sursele l-au confirmat) că lui Charles îi place să aibă pe cineva care să pună exact un inch de pastă de dinți pe periuța sa, înainte de rutina pe care o are înainte de culcare", se mai arată în carte.

Autorul susține, de asemenea, că Charles insistă să călătorească cu lenjerie de pat din 1.000 de fire, care trebuie să fie perfect călcată.

La rândul lui, Burrel spunea: "Pijamalele sale sunt călcate în fiecare dimineață, șireturile de la pantofi sunt călcate până devin plate, dopul de la cadă trebuie să fie într-o anumită poziție, iar temperatura apei trebuie să fie doar călduță". Regele solicită, de asemenea, să aibă cada "doar pe jumătate plină", iar Burrell confirmă zvonul despre pasta de dinți pe periuță, o sarcină realizată de unul dintre valeții monarhului.

Bucătarul Graham Newbould, fost membru al personalului regal, a spus despre micul dejun al Regelui că acesta optează pentru sănătate.

"Are pâine făcută în casă, un bol de fructe proaspete, sucuri de fructe proaspete," a spus Newbould, adăugând că Charles ia micul dejun oriunde ar merge.

"Are pe masă șase tipuri diferite de miere, niște muesli special, fructe uscate și orice este un pic special”, a mai spus bucătarul.

Pretențiile sale se extind aparent și la cerințele de călătorie, The Mirror scriind că, regele "își ia propriul scaun de toaletă și hârtia igienică specială în călătorii".

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite