Trei băuturi populare pe care nu este bine să le comandăm în timpul zborului cu avionul

0
Publicat:

Un studiu a arătat de ce nu este bine să comandăm unele băuturi servite de stewardese în timpul zborurilor.

pasageri in avion jfif

Un studiu realizat în 2019 la Hunter College a constatat că, în ciuda acestui program de curățare și testare impus de autoritățile federale, multe companii aeriene „au furnizat pasagerilor apă nesănătoasă”. Studiul a descoperit, de asemenea, că Agenția de Protecție a Mediului „rareori aplică sancțiuni civile companiilor aeriene care încalcă” normele de siguranță a apei potabile, scrie huffpost.com.

Cu toate acestea, Caroline Bologna, expert în călătorii, a menționat că, dacă echipajele de zbor servesc apă din sticle, puteți - și ar trebui - să beți cât doriți.

Dacă vedeți însoțitori de bord turnând apă din orice altceva decât o sticlă sau o cutie, probabil că ar trebui să spuneți „nu, mulțumesc”.

„Uneori, în timpul zborurilor, rămâneam fără apă îmbuteliată”, a declarat fosta însoțitoare de bord Sue Fogwell pentru Travel & Leisure. „Dacă vedeți un ulcior cu apă pe căruciorul de băuturi la clasa economică, săriți peste el - este de la rezervorul de apă. Cereți o cutie de apă minerală.”

De asemenea, ar fi bine să evitați alte două băuturi îndrăgite în timpul zborului.

„Toți cei care au lucrat în avioane pe care îi cunosc spun să nu beți cafea sau ceai, deoarece sunt făcute cu apa din rezervor”, a spus Caroline Bologna.

Un videoclip care reflectă această situație a devenit viral pe TikTok anul trecut.

În clip, un răspuns la un subiect de discuție de pe Reddit despre „micile secrete murdare” ale însoțitorilor de bord, cineva a numit cafeaua de la companiile aeriene „dezgustătoare” și a recomandat pasagerilor „să ajungă la aeroport cu 10 minute mai devreme și să cumpere o cafea în terminal”.

Alți membri ai echipajului companiei aeriene au declarat pentru site-urile de călătorii că beau cu plăcere băuturi făcute cu apă din rezervorul avionului.

Kelly Kincaid, care lucrează ca însoțitor de bord de peste un deceniu, a declarat că „bea cafea și ceai toată ziua”. Soțul ei, care este, de asemenea, însoțitor de bord, „bea cam o cană de cafea pe zi din avion” și nu a avut nicio problemă.

Julie Kelley, o însoțitoare de bord care zboară de peste 40 de ani, a spus că „consumă cel puțin două băuturi calde la fiecare zbor la care lucrează și nu s-a simțit niciodată rău după ce a băut ceva făcut cu apă fierbinte în timpul zborului”.

Cu toate acestea, Charles Platkin, director executiv la Center for Food as Medicine și cercetător care a supravegheat studiul de la Hunter College, nu este convins. El a declarat pentru Well+Good că nu va bea cafea în timpul zborului, din cauza șansei de a găsi „urme - sau uneori semnificativ mai multe - de bacterii, fecale și așa mai departe” în apa din avion.

„Nici măcar nu mă ating de apa din toaletă pentru a mă spăla pe mâini”, a spus el, adăugând că optează în schimb pentru dezinfectant pentru mâini.

În cele din urmă, la fel ca multe alte lucruri în viață, alegerea vă aparține. Cu toate acestea, Bologna sugerează: „Bea o cafea bună din aeroport înainte de a te îmbarca”.

Magazin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite