O persoană a murit aspirată de motorul unui avion în funcţiune, pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam

0
Publicat:

O persoană a murit, miercuri, după ce a ajuns în motorul în funcțiune al unui avion de pasageri KLM, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, potrivit BBC. Tragedia a avut loc în timp ce zborul KL1341 se pregătea să decoleze spre Billund, Danemarca.

Aeroportul Schiphol. FOTO Shutterstock
Aeroportul Schiphol. FOTO Shutterstock

Compania aeriană KLM a declarat că desfășoară o anchetă și are grijă de pasagerii și angajații care au fost martori ai incidentului.

Și poliția militară olandeză a început o anchetă.

Royal Netherlands Marechaussee force a adăugat, într-o postare pe X, că toți pasagerii și angajații au fost scoși din zbor, iar un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru  Reuters că nu se știe deocamdată dacă a fost un accident sau o formă de sinucidere.

Presa olandeză a sugerat că victima ar putea fi un angajat implicat în împingerea înapoi a unui avion înainte de decolare.

În imaginile obținute și difuzate de televiziunea națională olandeză NOS se vede cum serviciile de urgență înconjoară avionul de pasageri pe platforma aeroportului,unde sunt parcate aeronavele.

Potrivit rapoartelor, aeronava implicată era un avion Embraer cu rază scurtă de acțiune, utilizat de serviciul Cityhopper al KLM, care operează zboruri între destinații apropiate din Europa.

 „Gândurile noastre se îndreaptă către rudele [persoanei decedate] și ne pasă de pasagerii și colegii care au văzut acest lucru”, au transmis reprezentanții Aeroportului Schiphol 

 „Vești teribile despre un accident fatal astăzi la Schiphol”, a comentat pe X, ministrul olandez al Infrastructurii, Mark Harbers.

Schiphol este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa. Săptămâna trecută, a fost în centrul atenției după ce rapperița Nicki Minaj a fost arestată acolo.

Aproape 5,5 milioane de pasageri au folosit aeroportul luna trecută, potrivit site-ului său.

Tragedie similară, în 2023, pe același aeroport

Nu este prima tragedie de acest fel petrecută aici.

Anul trecut, un angajat al aeroportului, în vârstă de 27 de ani, a murit după ce a fost aspirat de motorul unui avion de pasageri Delta din San Antonio, Texas.

Amintim că, în urmă cu câțiva ani, un angajat al aeroportului din oraşul indian Bombay a murit după ce a fost aspirat, din cauza unei erori a piloţilor, într-un motor cu reacţie al unui avion de pasageri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite