Transilvania, în topul Bloomberg al destinațiilor de vacanță recomandate în 2024: „Luați-vă gândul de la Dracula”

0
Publicat:

Transilvania a fost inclusă pe poziția a șaptea într-un „Top 24” al destinațiilor de vacanță recomandate pentru anul 2024 de către cunoscuta agenție de știri americană Bloomberg.

Imagine idilică a unui sat transilvănean de la poalele Munților Retezat FOTO Shutterstock
Imagine idilică a unui sat transilvănean de la poalele Munților Retezat FOTO Shutterstock

Unul dintre motivele pentru care Transilvania a ajuns în acest top select realizat de Bloomberg este și Roșia Montană, zonă recomandată de a fi vizitată. Comuna din Munții Apuseni este în prezent parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Jurnaliștii de călătorie le recomandă cititorilor Bloomberg „să-și ia gândul de la Dracula”, pentru că Transilvania merită vizitată din mai multe motive, nu doar pentru castelele și legendele care au legătură cu contele „însetat de sânge”.

Bloomberg recomandă Matca, un complex turistic din satul Șimon, comuna Bran, de unde se pot face drumeții pe jos prin pădure, pentru a vedea urși bruni, ori se poate dormi în fân,  „o practică purificatoare, menită să stimuleze metabolismul și să elibereze toxinele din organism”.

  Lunile „cu vreme blândă și culori vibrante de toamnă”

De asemenea, jurnaliștii de la Bloomberg, recomandă conacul din secolul al XIII-lea, al contelui Miklós Bethlen, Castelul Bran și bisericile medievale, dar și siturile Patrimoniului Mondial UNESCO, inclusiv complexul minier aurifer Roșia Montană. Recomandările includ și experimentarea vinurilor locale, îndeosebi Feteasca Regală.

Se recomandă ca perioadă de călătorie lunile septembrie și octombrie „cu vreme blândă și culori vibrante de toamnă în Munții Carpați”. Mai susțin că nu este recomandată o călătorie în Transilvania în lunile de iarnă, care „pot fi întunecate și reci și, ca în orice altă parte a Europei”, precum și în miezul verii, când este cald.

Pe lângă Transilvania, în topul recomandărilor Bloomberg pentru acest an, estimat ca fiind unul exploziv pentru turism, se mai află: Quito (Ecuador, cu mențiunea că o actualizare a listei avertizează asupra situației de securitate survenită ulterior publicării articolului), Boston, Republica Dominicană, Aspen (SUA), Busan (Coreea de Sud), Argentina, Parcul Național Amboseli (Kenya), Belfast, Lima, Insula Cangurului (Australia), Bergen (Norvegia), Las Vegas, Halifax, Maroc, Hong Kong, Montecito (California, SUA), Palau, Malta, Toscana, Insulele Cayman, Ucluelet (Columbia Britanică, Canada), Valea Willamette (Oregon, SUA), San Sebastián (Spania).

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite