Articol publicitar

Tot ce trebuie să știi despre cumpărarea unei cafetiere

Publicat:

Cafeaua. Este băutura preferată a dimineții pentru atât de mulți oameni și mulți dintre noi nu ne putem începe ziua fără ea. Sigur, cafenelele sunt omniprezente, dar este ceva de spus despre a bea prima ceașcă acasă, poate încă în pijamale și fără a fi nevoie să stai la coadă sau să vorbești coerent cu alte persoane.

image

Chiar mai bine, atunci când îți prepari propria cafea, poți folosi exact boabele care îți plac, poți adăuga arome sau o poți lăsa simplă și poți adăuga exact cantitățile potrivite de lapte, smântână sau îndulcitori. Și poate fi în cana ta preferată în loc de un pahar de hârtie de unică folosință cu un capac enervant. În plus, prepararea cafelei acasă îți economisește o grămadă de bani.

Indiferent de cafetiera pe care o alegi, conceptul de bază este același – cafeaua măcinată întâlnește apa, care extrage aroma din boabe. Apa se scurge prin boabele de cafea, care sunt ținute într-un filtru, astfel încât cafeaua fără granule ajunge în ceașcă, cană sau carafă. Deși procesul pare simplu, diferite cafetiere pot produce rezultate diferite. Temperatura apei afectează aromele extrase din boabele măcinate, în timp ce timpul în care apa este în contact cu boabele poate afecta tăria infuziei. Unele cafetiere folosesc tehnici speciale pentru a amesteca sau agita zațul, în timp ce altele fac o ploaie de apă peste zaț, în loc să o trimită în jet.

Ce să cauți la o cafetieră?

Sunt multe de luat în considerare atunci când cumperi o cafetieră, dar majoritatea deciziilor trebuie să aibă de-a face cu preferințele, costul și confortul.

Comoditate: Vrei o experiență de preparare a cafelei aproape fără intervenții dimineața, vrei ca cafeaua să te aștepte când te trezești sau ritualul de preparare a cafelei este ceva ce aștepți cu nerăbdare? O cafetieră electrică programabilă îți poate pregăti cafeaua atunci când te trezești. Cafetierele electrice mai puțin automatizate ar putea necesita un pic mai multă atenție, dar totuși, funcționează prin apăsarea câtorva butoane. Cafetierele manuale de cafea cu turnare – toate necesită întreaga ta atenție pentru o ceașcă perfectă. În timp ce aparatele cu doze funcționează bine pentru gospodăriile care preferă toate un tip diferit de cafea și nu în cantități mari.

Tipul de cafea: În timp ce aparatele de cafea și aparatele de espresso tind să fie aparate separate, sunt disponibile și aparate hibride care prepară ambele tipuri de cafea. A avea două aparate pe tejghea va ocupa mult spațiu, dar este cea mai bună opțiune dacă iubești atât cafeaua, cât și espresso și vrei să le prepari perfect pe fiecare. Aparatele hibride vor ocupa mai puțin spațiu și probabil că vor costa mai puțin decât achiziționarea a două aparate separate, dar s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere dacă ești în căutarea celei mai bune calități atât pentru cafea, cât și pentru espresso. Aparatele cu capsulă au adesea opțiunea de băutură de tip espresso, dar nu sunt cele mai autentice, așa că, dacă îți place espresso sau cappuccino tradițional, cel mai bine este să treci peste acestea.

Dimensiunea de preparare: De la o singură ceașcă până la o carafă de dimensiuni familiale, există tipuri de cafetieră care pot prepara exact cantitatea de care ai nevoie. Unele cafetiere oferă o gamă destul de largă de dimensiuni de preparare, în timp ce altele sunt limitate la o gamă mult mai restrânsă de opțiuni. Cafetierele pentru o singură ceașcă sunt excelente pentru persoanele care locuiesc singure sau în cazul în care fiecare persoană preferă o aromă sau un stil diferit de cafea. De asemenea, sunt excelente pentru gospodăriile în care fiecare se trezește la ore diferite. O cafetieră care prepară cantități mai mari este excelentă pentru persoanele care iubesc multă cafea și pentru micul dejun în familie, brunch cu vecinii sau petreceri la cină unde se servește cafea. Cafetierele mari sunt adesea etichetate cu 10 până la 12 cești.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite