Tânăra care machiază vedetele din România. „Trebuie doar să iubești această meserie și oamenii”

0
Publicat:

Cătălina Aron scoate la lumină frumusețea interioară a femeilor prin machiajele pe care le face. Artiști cunoscuți din România, precum Monica Anghel și Ozana Barabancea iubesc liniile ei de tuș și machiajele care le pun în valoare.

Cătălina este pasionată de machiaj de mic copil FOTO arhiva personală
Cătălina este pasionată de machiaj de mic copil FOTO arhiva personală

Cătălina Aron (35 de ani), o tânără din Galați, a visat dintotdeauna să învețe să machieze la un nivel profesionist. În liceu își amintește că era pasionată de tot ce înseamna cosmetică.

„Mama mea a fost o femeie simplă, dar citită și mereu aranjată.Nu îmi aduc să o fi văzut pe mama cu oja sărită de pe unghii sau să miroasă a mâncare după ce gătea. Asta mi-a dezvoltat interesul pentru această latură a frumuseții”, a povestit Cătălina pentru „Adevărul” cum a început totul.

Toți colegii de liceu cumpărau produse de cosmetică de la ea, iar discount-urile le folosea ca să își cumpere propriile produse. De atunci știa că va avea propria școală, iar seara se culca cu gândul că va avea propria ei linie de rujuri.

A urmat inițial ASE-ul la insistențele familiei, dar a înțeles că ceea ce vrea cu adevărat este să devină make-up artist. Ulterior, a absolvit Facultatea de Istorie și Filologie din Galați, specializarea Resurse Umane, iar acum vrea să se înscrie la a treia facultate.

Va studia la Facultatea de Medicină și Farmacie ca să poată avea cunoștințele necesare pentru a-și scoate propria linie de rujuri și a absolvit un curs de psihopedagogie pentru a înțelege mai bine nevoile femeilor pe care le machiază.

Are propria academie de make-up

În 2015 s-a înscris la primul ei curs de machior și a lucrat apoi cu Larisa Boitan, un make-up artist cunoscut de la care a furat meserie, cum îi place să spună.

Machiajul îl găsim peste tot, fie că vorbim de filme, de teatru sau de evenimente oficiale sau sociale. Încerc permanent să îi fac pe oameni să înțeleagă că machiajul este parte a unei industrii complexe și se poate merge pe diferite nișe ale acesteia”, explică Cătălina.

De patru ani are propria academie de make-up, acreditată de Ministerul Învățământului. Cursantele învață să se machieze singure, iar cele care vor să practice machiajul la nivel profesionist, urmează cursurile școlii timp de două luni, perioadă în care învață să pună în valoare femeile care apelează la serviciile lor.

Cătălina alături de cursantele sale FOTO arhiva personală
Cătălina alături de cursantele sale FOTO arhiva personală

Tinerele care vor să își ducă pasiunea la un alt nivel, au posibilitatea să învețe la școala Cătălinei și tehnicile de machiaj de scenă, care se practică în cazul artiștilor de teatru și film, dar și cum să facă ceea ce este cunoscut ca efecte speciale.

Luminița Anghel și Ozana Barabancea, printre vedetele pe care le-a machiat

Cătălina colaborează din acest an cu Teatrul de Păpuși „Gulliver” din Galați și este prezentă la multe evenimente mondene din România, în special la tot ceea ce ține de machiaj. Participă și la concursuri, iar în 2019 a obținut locul al doilea la un concurs de machiaj pentru avansați organizat la Cluj.

Șansa ei a fost invitația pe care a primit-o de la un make-up artist din București, care i-a cerut ajutorul pentru a-i machia pe membrii echipei lui Ștefan Bănică Jr. și invitații lui.

Monica Anghel este una dintre vedetele machiate de Cătălina FOTO arhiva personală
Monica Anghel este una dintre vedetele machiate de Cătălina FOTO arhiva personală

Talentul ei nu a scăpat neremarcat și de alte vedete din România. A făcut machiajul pentru Monica Anghel și Luminița Anghel.

„Luminița Anghel mi-a spus că niciodată nimeni nu i-a făcut o linie de tuș mai frumoasă decât i-o fac eu. Sunt foarte mândră de acest lucru”, povestește cu emoție Cătălina.

În urmă cu cinci ani, în cadrul unei prezentări de modă, Ozana Barabancea și regretata Rona Hartner au ajuns pe mâna tinerei make-up artist din Galați.

Concurs de machiaj cu jurați în Moldova

Se gândește ca în viitorul apropiat să organizeze un concurs de machiaj în Moldova, pentru că, paradoxal, până acum nimeni nu a făcut așa ceva.

De curând a fost aleasă președinte al Patronatului Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România, filiala Galați, și spune că se simte lipsa unei astfel de competiții în zona de sud-est a României.

„Toată lumea caută să participe la concursuri în afara țării. Vrem să demonstrăm printr-un astfel de concurs că avem mulți make-up artiști de valoare în Moldova și vrem să devină o tradiție. Este o competiție altfel decât ce s-a organizat până acum, cu șase jurați și expoziție de produse de cosmetică în cadrul ei”, explică Cătălina.

GALERIE FOTO CĂTĂLINA ARON 

Un alt element inedit este că, pe lângă juriu, și publicul își poate alege concurentele favorite, care vor fi și ele premiate. Printre jurați se vor număra nume cunoscute din make-up românesc, precum Larisa Boitan, Corina Tudor și Alina Bedeleanu.

Visul ei este să își extindă academie de machiaj și să o acrediteze pe toate serviciile frumuseții.

„Vreau să le arăt oamenilor că și noi, ca make-up artiști, suntem educați, citim, ne dezvoltăm și investim permanent în propria educație. Nu e suficient să faci un curs ca să te numești make-up artist. E nevoie de multă muncă, dar nu este imposibil. Trebuie doar să iubești această meserie și, mai ales, să iubești oamenii”, este dorința Cătălinei.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite