Prima colecție de parfumuri marca BIGOTTI: Essenze d'Italia. De la moda de lux, la o călătorie prin intermediul simțurilor

0
Publicat:

Nume consacrat în moda masculină de lux, BIGOTTI anunță lansarea unei colecții exclusive de parfumuri, compusă din trei esențe distincte ce surprind regiuni emblematice ale Italiei, motiv pentru a fost intitulată Essenze d'Italia.

Noua colecție de parfumuri exclusive BIGOTTI Essenze d'Italia Sursă Bigotti Facebook
Noua colecție de parfumuri exclusive BIGOTTI Essenze d'Italia Sursă Bigotti Facebook

Amalfi Azzurro, Terra Toscana și Milano Enigma au fost concepute de un prestigios producător, lider mondial în domeniul aromelor și parfumurilor, cu o tradiție de peste 250 de ani în inovație și excelență în arta parfumeriei – Givaudan,

Brand emblematic, BIGOTTI s-a lansat în moda masculină din România la finalul anilor ’90, în București, ajungând astăzi să dețină peste 40 de magazine în mai bine de 20 de orașe, dar și o platformă online: www.bigotti.ro.

Portofoliul celor de la BIGOTTI se va îmbogăți de această dată cu o colecție de parfumuri de lux ca parte integrantă a identității de brand.  „Adevarată alchimie lichidă, parfumurile îți completează imaginea, devenind semnul nevăzut, dar de neuitat al bărbatului Bigotti și fiecare parfum te transformă în protagonistul unei noi aventuri, inspirate de etern fascinanta la dolce vita”, se arată în descrierea de pe Instagram a acestei colecții.

Parfumurile sunt menite să completeze colecțiile de îmbrăcăminte și accesorii marca BIGOTTI, realizate din țesături italienești de înaltă calitate, marcante pentru stilul casual dar și elegant, dedicate bărbaților moderni, urbani și cosmopoliți. 

De pe Coasta Amalfi, în Toscana și Milano

Cum fiecare proiect este unic, pentru Essenze d'Italia au fost aleși trei creatori cu o afinitate deosebită pentru cultura italiană, producția fiind realizată în Peninsula Apeninică.

Amalfi Azzurro se remarcă, spre exemplu, prin nota de prospețime ce evocă libertatea nesfârșită a mării, inspirată de Coasta Amalfi, de albastrul senin al coastei mediteraneene. „Notele de vârf includ mandarina italiană, grapefruit, piper și galbanum. Notele de mijloc sunt compuse din pară, floare de portocal, neroli și lemn de guaiac, iar baza este definită de benzoină, semințe de ambrette, ambră și mosc, oferind o aromă proaspată și vibrantă”, se arată într-un comunicat de presă.

Creatoarea parfumului, Valerie Garnuch-Mentzel, a mărturisit despre Amalfi Azzurro că reprezintă „o simfonie de emoții”, dar și că a fost: „Creat special pentru a surprinde esența „dolce vita”-ului italian. O aromă ce îmbrățișează contrastul dintre prospețimea revigorantă a citricelor și tentațiile florale - un adevărat joc olfactiv plin de complexitate”.

În schimb, aromele din Terra Toscana te poartă prin frumoasele și autenticele ținuturi ale Toscanei, puterea atemporală și pasiunea arzătoare învăluindu-se în căldura dealurilor și podgoriilor bătute de soare.: „Notele de vârf de bergamotă, grapefruit și rubarbă sunt urmate de un mijloc cu piper, fum și orris. Baza este formată din vetiver franțuzesc, lemn de cedru, piele întoarsă și acorduri gurmande, evocând eleganța și puterea regiunii toscane”.

Despre acest parfum, creatoarea sa, Barbara Zoebelein, a menționat că reprezintă „o călătorie olfactivă prin inima Italiei, inspirată de colinele domoale, podgoriile străvechi și vilele sale istorice”. În plus despre aroma sa a mărturisit că aceasta „combină forța robustă și rafinamentul atemporal al tărâmurilor toscane”.

Milano Enigma însă întruchipează pe lângă mister și eleganță și „dinamismul și rafinamentul capitalei modei din Italia”, potrivit creatorilor săi. În cazul acestui parfum: „Notele de vârf de lămâie, grapefruit, boabe de ienupăr și ghimbir oferă o deschidere vibrantă. Notele de mijloc includ galbanum, coacăze negre, geraniu și note acvatice, în timp ce baza combină patchouli, vetiver, piele întoarsă și mușchi, capturând esența sofisticată a orașului Milano”.

Parfumierul care l-a creat se numește Alessandro Olmo și l-a descris ca pe un „instantaneu olfactiv ce surprinde pulsul urban al celui mai cosmopolit oraș... cu note efervescente de grapefruit și lămâie, prospețimea și rafinamentul plin de subtilitate al coacăzelor negre și robustețea patchouli-ului, parfumul este ancorat într-o structură plină de eleganță, sofisticare și mister”.

Gama de parfumuri exclusive Essenze d'Italia este destinată bărbaților care „prețuiesc calitatea înaltă, detaliile rafinate și doresc să se exprime prin alegerile lor vestimentare și olfactive”.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite