Directorii de la Prada, investigaţi pentru evaziune fiscală de autorităţile italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii brandului italian de lux Prada, Miuccia Prada şi soţul ei, Patrizio Bertelli, sunt cercetaţi de Autoritatea Judiciară Italiană sub suspiciunea de evaziune fiscală.


Autoritatea Judiciară Italiană investigaţighează declaraţiile fiscale din anii trecuţi depuse de firma italiană de lux Prada SpA, conform agenţiei de presă Reuters, citată de publicaţia Business Insider. Cercetările demarate de autorităţile italiene îi vizează pe Miuccia Prada şi Patrizio Bertelli, co-directorii executivi ai casei de modă.    

Reprezentanţii Prada au anunţat într-un comunicat de presă adresat Bursei de Valori din Hong Kong că Miuccia Prada şi Patrizio Bertelli au fost informaţi în legătură cu investigaţia lansată de autorităţi cu privire la corectitudinea anumitor declaraţii fiscale din trecut ale acestora. De asemenea, preşedintele Prada, Carlo Mazzi, a precizat că „atât compania, cât şi subsidiarele sale nu au fost implicate în această problemă".

Profitul înregistrat de Prada în primele şase luni din acest an fiscal a scăzut cu 21%, la 245 de milioane de euro. Chiar dacă între februarie - iulie 2014, vânzările companiei au crescut cu 1,3%, creşterea este cea mai slabă înregistrată de la momentul în care compania italiană s-a listat la Bursa din Hong Kong, în iunie 2011.

Prada este noua ţintă a autorităţilor italiene, după ce pe lista neagră s-au mai aflat Bulgari, în martie 2013, când poliţia a confiscat active de peste 46 de milioane de euro tot pentru evaziune fiscală. Anul acesta, Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, designerii care deţin celebra casă de modă D&g, au au fost condamnaţi la 18 luni de închisoare pentru că nu au plătit taxe de 40 de milioane de euro.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite