Articol publicitar

Cum să faci un Bloody Mary de neuitat? Cu gin în loc de vodcă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Știi care este originea cocktail-ului Bloody Mary, unul dintre cele mai populare și mai consumate din întreaga lume? Știm cu toții că Bloody Mary este un cocktail de renume internațional pe bază de suc de roșii și vodcă, un vârf de cuțit de sare și piper negru, sos Worcestershire, tabasco și suc de lămâie sau de lime.

adevarul bloody mary jpg

Roșiile, după cum știm, sunt unul dintre fructele (da, da, ai citit bine, roșiile sunt teoretic fructe, nu legume) cu cele mai benefice proprietăți pentru organismul nostru. În acest fruct găsim vitaminele A, C și E și un conținut ridicat de licopen, care ne ajută să prevenim bolile și contribuie la îmbunătățirea sănătății noastre cardiovasculare. Sucul de roșii are același conținut de proteine și vitamine ca și fructul și este un aliment excelent care favorizează o bună digestie, acționând ca un diuretic natural.

Piperul negru, sosul Worcestershire și Tabasco, pe lângă faptul că oferă o notă picantă și aromatică în cocktail, conțin antioxidanți, sunt benefice pentru pielea noastră și contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei.

Originea lui Bloody Mary

Nu este clar când și cum s-a născut Bloody Mary. Una dintre cele mai răspândite teorii spune că creatorul său a fost Fernand Petiot, care l-a preparat într-un bar din Paris în 1921. Exact, în Franța, țara în care te-ai aștepta mai degrabă să auzi de vin, nu de vodcă! Petiot a decis să amestece părți egale de vodcă și suc de roșii, iar clienții care îl priveau în timp ce pregătea cocktailul au râs, inventând nume din ce în ce mai sângeroase din cauza culorii acestuia. Până când, în cele din urmă, au ajuns la numele Bloody Mary.

Bloody Mary înseamnă "Maria cea sângeroasă", porecla sub care era cunoscută regina Maria I a Angliei, care a domnit într-una dintre cele mai terifiante perioade ale țării.

Regina a decis să anuleze reformele religioase ale tatălui său, Henric al VIII-lea, și a readus Anglia sub autoritatea papei. Protestanții au fost persecutați în timpul domniei ei și executați cu asprime.

Cu mai bine de un secol după inventarea sa, veritabilul amestec de suc de roșii, vodcă și condimente încă deține un loc prețios în lumea cocktailurilor. Dar e timpul pentru o schimbare. O schimbare de gust. Iar această schimbare se numește gin.

Ginul, nu vodca, ar trebui să fie piatra de temelie în smoothie-ul tău de roșii. Vodca, un alcool neutru care are doar gust de alcool, este conceput pentru a lăsa celelalte ingrediente ale băuturii să strălucească. Dar vodca poate avea și efectul opus. Ea diluează băutura în care intră; cu cât este mai mare proporția de alcool fără gust, cu atât este mai mică proporția de arome atent amestecate. Utilizarea acestei băuturi spirtoase în Bloody Mary are două rezultate: fie un Bloody Mary slab și plin de aromă, fie un Bloody Mary puternic pe care mai degrabă îl bei dintr-un shot decât să-l sorbi. Ca să aducem comparația pe terenuri ceva mai cunoscute, un Bloody Mary cu vodcă, care să dilueze gustul, e similar cu un șpriț de apă minerală și vin alb. Gustul și aromele din vin sunt diluate de apă. Acum, cu siguranță înțelegi mai bine conceptul.

De aceea, un Bloody Mary cu gin este mai bun. Ginul adaugă aromă și caracter. Se amestecă ușor, are o aromă distinsă și te va diferenția de restul lumii Bloody.

"Dar un Bloody Mary cu gin este o băutură de sine stătătoare! Este un Red Snapper", s-ar putea să te gândești acum, dacă ai experiență în domeniul cocktailurilor. Încearcă doar să comanzi un Red Snapper în localul tău preferat. Hai să te vedem! Câți barmani știu să prepare acest cocktail?

În schimb, cere pur și simplu să înlocuiască vodca cu gin în timp ce comanzi Bloody Mary-ul tău preferat. Nu vei fi dezamăgit(ă)! Alege un gin London Dry, cum ar fi Beefeater sau Bombay Sapphire, pentru cel mai bun amestec. Ienupărul puternic, cu aromă de pin al ginului se ține bine pe picioare în fața piperului și a Tabasco-ului, refuzând să fie trecut în plan secund. Cel mai bun lucru, substanțele botanice ale ginului adaugă o altă dimensiune neîndulcită sucului de roșii semidulce, punându-l în valoare.

Nu exclude ginul din Bloody Mary nici dacă ești un purist. Deși istoria băuturii este neclară (ca orice istorie care implică alcool), există șanse ca, cel puțin la începuturi, în Statele Unite ale Americii, Bloody Mary să fi fost preparat cu gin. Vodca nu era atât de răspândită ca în Europa în acele vremuri, iar când Bloody Mary a fost adus la St. Regis King Cole Bar din New York, s-a folosit ginul în locul vodcii, sau cel puțin așa spune legenda. Ginul a fost apoi dat uitării pe măsură ce vodca a crescut în importanță, iar americanii au ales să ascundă alcoolul în băuturi, preferând utilitatea în detrimentul gustului.

Dar gustul este din nou la modă. Încearcă și tu: Adaugă gin în Bloody Mary în loc de vodcă. Nu vei regreta.

Magazin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite