Chanel, eleganţă şi strălucire la Săptămâna Modei de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cea de-a treia zi a Săptămânei Modei de la Paris, Karl Lagerfeld a prezentat mult aşteptata colecţie haute couture Chanel pentru toamnă-iarnă 2014. Ţinutele extravagante, de inspiraţie barocă au strălucit pe podiumul din capitala Franţei.

În colecţie prezentată de casa de modă Chanel, paleta de culori variază de la tonuri închise, precum gri, negru, albastru regal şi până la nuanţe deschise, de crem sau alb imaculat. Câteva ţinute de culoare roşie şi mov au strălucit pe podiumul de marmură, dar rochiile albe au fost preferatele publicului.  

Noua colecţie conţine şi materiale pe care Gabrielle Chanel le îndrăgea, precum cele din firele aurii sau arigintii, dar şi lâna.

Pe lângă materialele luxoase, Karl Lagerfeld s-a concentrat foarte mult pe croiala şi volumul hainelor. Umerii sunt proeminenţi şi îndrăzneţi, însă restul ţinutei are o siluetă mai fluidă, cu linii care alcătuiesc o formă conică în jurul taliei. 

chanel 2014

Un detaliu care nu a trecut neobservat îl reprezintă pantalonii scurţi, ce au putut fi remarcaţi sub multe dintre fustele şi rochiile prezentate pe podium.

chanel 2014

Colecţia Chanel pentru toamnă-iarnă 2014 propune rochii şi fuste structurate, cu pliuri şi butoni aranjaţi în formă de flori, amintind nostalgic de vară.

chanel 2014

Din colecţia lui Lagerfeld nu au lipsit accesoriile. Pălăriile subdimensionate, cu aplicaţii de paiete au fost vedetele ţinutelor sale. Sandalele fără toc şi pantofii cu linie masculină au fost vedetele colecţiei Chanel pentru sezonul următor.

chanel 2014

A doua parte a prezentării a avut tonuri mai luminoase, lâna a făcut loc materialelor mai uşoare, decorate cu broderie aurie sau argintie. Piesa de rezistenţă a fost rochia de mireasă, care aminteşte de stilul medieval, cu o talie regală, o broderie imensă şi o mantă atârnând pe umerii modelului şi completând într-o notă imperială întreaga ţinută. „Barocul se întâlneşte cu Le Corbusier”, a explicat Lagerfeld la finalul prezentării.

chanel 2014

Săptămâna Modei de la Paris a debutat luni cu prezentarea Donatellei Versace. Modelele care au prezentat colecţia Atelier Versace au îmbrăcat rochii lungi, sofisticate, din mătase, dar şi ţinute decorate cu paiete şi cristale Swarovski.

Evenimentul care stabileşte tendinţele pentru toamnă-iarnă 2014 se va încheia pe 11 iulie.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite