Articol publicitar

Hygge sau despre căldura specială a sărbătorilor petrecute alături de cei dragi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
zz

Aţi observat? Cele mai interesante discuţii despre sărbători (cu accent pe cele de iarnă, desigur!) capătă mereu amploare atunci când au loc în jurul unei căni aburinde de cafea.

Totul se leagă mai bine, de parcă cafeaua ar avea puterea magică de a aduce mai aproape  sufletele şi dezlega limbile.Şi asta e valabil mai peste tot în lume, indiferent de punctul cardinal în jurul căruia ne petrecem cea mai mare parte din viaţă.

Înainte de Crăciunul din acest an,e cel mai bun moment de a vorbi despre căldura sărbătorilor petrecute împreună, care, în variantă daneză ar deriva din conceptul hygge – starea de bine determinată de aprecierea lucrurilor mici care fac viaţa mai frumoasă şi împărtăşirea lor cu cei dragi.Acest concept e din ce în ce mai cunoscut şi apreciat şi-şi găseşte de ceva vreme locul atât în cărţi dedicate lui cât şi în reviste ce oferă  sugestii despre design, obiceiuri şi un stil de viaţă în concordanţă cu principiile hygge.

pp

 Pe scurt, hygge pleacă de la ideea de relaxare totală, concretizată prin mixul prezenţei unor lumânări, fie ele şi parfumate, pături pufoase, şosete – de lână ori ba -, cafea sau ciocolată fierbinte. Toate astea asortate cu grijă şi căldură şi neapărat cu prezenţa membrilor familiei sau a celor mai apropiaţi prieteni. Regula de aur spune că totul porneşte de la impunerea unei stări aproape desăvârşite de calm, a cărei principală menire e aceea de a te încuraja să te bucuri de micile plăceri alături de oamenii dragi. Hygge se  traduce prinsimplitate, intimitate, ambianţă primitoare şi, mai ales, aprecierea lucrurilor simple, dar bune din viaţă. Şi noi avem ştiinţa asta, undeva uitată în memoria sau ADN-ul nostru, aşa că de acest Crăciun avem cea mai bună ocazie de a o redescoperi.

Şi putem face asta fie în propria sufragerie, fie în casa părinţilor, fie în braţele persoanei iubite. Dacă destinul vrea să ne trezim şi în faţa unui şemineu sau în casa bunicilor, unde miroase a cozonaci şi unde mâţa toarce ca-n copilăria noastră, atunci cu atât mai bine!

A, să nu uit, hygge, despre care am vorbit mai sus, sau fika, pe care am dezgolit-o de toate misterele într-un alt text, pot fi oricând motive inspiraţionale de a sărbători. Ceea ce nu trebuie să ne lipsească sunt voia bună, dorinţa de a ne deconecta de stresul care tinde să ne acopere zilnic şi o cană de cafea. Fiecare după gustul lui!

ss

Nu ştiu alţii cum sunt , dar eu merg pe alegerea lui George Clooney, aşa că Nespresso e cafeaua mea preferata Fiecare ceaşcă savurată este o experienţă în sine, iar din 28 de tipuri diferite de cafea, cu siguranţă veţi găsi cel puţin unul care să vă fie pe plac şi să vă bucure simţurile. Iar pentru ca experienţa să fie completă, vă puteţi bea cafeaua în elegantele ceşti Origin sau în delicatele ceşti Pixie, alături de biscuiţii Cantuccini, care odată scufundaţi în ceaşcă completează perfect gustul cafelei. Toate acestea şi multe alte accesorii, dulciuri, sortimente de cafea în ediţie limitată şi espressoare le găsiţi oricând aveţi poftă pe www.nespresso.com sau în punctele de vânzare Nespresso din Bucureşti (Calea Dorobanţi 210, Băneasa Shopping City la parter, Afi Controceni la parter şi Mega Mall la parter) şi Cluj – Napoca (VIVO! Mall la parter).

Iar acum, cu ocazia Crăciunului, ce cadou ar putea fi mai potrivit pentru momentele de linişte petrecute alături de cei dragi, decât unul cu aromă de cafea? Cei de la Nespresso s-au gândit la tot şi, pe lângă un espressor elegant, în haine de sărbătoare – micul şi fiabilul Essenza Mini Metal, au creat trei sortimente de cafea în ediţie limitată a căror inspiraţie a fost stilul de viaţă al locuitorilor ţărilor nordice şi ale lor hygge şi fika la care se pricep atât de bine. Nordic Black, Variations Almond Cake Flavored şi Variations Cloudberry Flavored promit să vă învăluie sărbătorile în arome fine de cereale şi biscuiţi, vanilie, frişcă şi migdale şi mure galbene şi gem de fructe. În completare vin seturi de ceşti Pixie, cu un design creat de designerul Louise Campbell, sortimente noi de ciocolată şi biscuiţi delicioşi.

Imagine indisponibilă

Aşadar, vă recomand să nu mai staţi pe gânduri, iar în aşteptarea lui Moş Crăciun, să vă faceţi o bucurie vouă şi celor dragi, celebrând căldura sărbătorilor petrecute împreună învăluiţi în experienţa hygge desăvârşită de o ceaşcă de cafea Nespresso.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri