Fructul zemos de sezon care te scapă de kilogramele în plus, recomandat de Mihaela Bilic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nutriţionistul Mihaela Bilic
Nutriţionistul Mihaela Bilic

Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă prunele, ca fruct de sezon, acesta ajutând la pierderea kilogramelor în plus, neutralizând efectele regimului all-inclusive de peste vară.

„Vinete, grase şi zemoase, prunele au invadat pieţele. Până se coc strugurii putem să ne folosim de ele pe post de aliment revigorant şi detoxifiant. În prune găsim multe minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier) şi fitonutrienti cu acţiune tonică pentru organism.

Conţinutul mare de fibre (celuloză şi pectină) le conferă proprietăţi laxative iar faptul că sunt alcaline le face uşor de tolerat chiar şi de cei cu sensibilitate digestivă”, spune Mihaela Bilic.

„Prunele sunt dulci dar o parte din zahărul pe care il conţin e reprezentat de sorbitol. Acesta e un alcool al zahărului care nu poate fi absorbit şi ca urmare rămâne în intestin stimulând tranzitul alimentar.

Prunele sunt un remediu natural împotriva constipaţiei şi pot fi consumate ca desert de sezon în cadrul curei de slăbire. Satisfac nevoia de dulce şi ţin de foame aşa că faceţi o cură de prune dacă vreţi să „neutralizaţi” efectele regimului all-inclusive de peste vară”, a spus nutriţionista pe contul de Facebook.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite