FOTO VIDEO Păpuşa Barbie tradiţională ar putea fi înlocuită de o Barbie cu aspect realistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Păpuşa Barbie tradiţională ar putea fi înlocuită cu o Barbie cu aspect realistic, care are proporţiile unei femei normale, în miniatură.

Artistul şi cercetătorul Nickolay Lamm, originar din Pittsburgh, a folosit măsurătorile indicelui masei corporale al unor femei în vârstă de 19 ani pentru a crea un model 3D al păpuşilor Barbie în 2013, iar acum speră să lanseze păpuşa Lammily, o Barbie cu proporţii realistice.

Păpuşa creată de Lamm are articulaţii, un machiaj natural şi o garderobă normală, compusă din pantaloni scurţi din denim, teneşi şi echipament sportiv. 

„Majoritatea păpuşilor de pe piaţă sunt îmbrăcate cu rochii de prinţesă sau poartă ţinute sclipicioase, îndrăzneţe, chiar exagerate. Am vrut ca păpuşa Lammily să poarte ceva mai lejer, ceva ce ar crea cei de la Gap sau de la J. Crew. Nu văd niciun motiv pentru care păpuşile din comerţ nu ar putea purta haine simple, lejere”, a declarat acesta pentru Huffington Post.

image
image
Acest mesaj despre imaginea unui trup normal se adresează atât părinţilor, cât şi copiilor. Multor fetiţe nu le pasă de corpul păpuşii, ci vor doar o jucărie, dar mai sunt şi cele care se lasă influenţate de imaginea perfectă a păpuşii Barbie. Prin această campanie doresc să le captez atenţia mai întâi părinţilor, însă, în definitiv, de fetiţe depinde viitorul păpuşii Lammily. Am petrecut mult timp pentru a crea o jucărie pe care o vor iubi. Aceasta nu este doar o păpuşă cu proporţii tipice, ci este o jucărie distractivă care se întâmplă să aibă proporţii realistice. Totul de acum înainte, de la pachetul în care va veni, campanii publicitare, promovare în online, va fi pus la punct în aşa fel încât această păpuşă să aibă «lipici la pici», a mai adăugat Lamm.


Creatorul speră ca păpuşa Lammily să fie o alternativă a păpuşii Barbie tradiţionale, „născută” în 1959, despre care s-a anunţat că va apărea în paginile revistei Sports Illustrated, prezentând costume de baie. 

image

Modelul Barbie 3D din 2013

„Barbie este o legendă, în ciuda criticilor aduse corpului său, iar pozele în costum de baie din Sports Illustrated îi vor da şansa să celebreze cine este şi ce semnifică, fără a se scuza în vreun fel pentru felul în care arată”, a declarat Michelle Chidoni, purtător de cuvânt al companiei producătoare de jocuri şi jucării Mattel.

image


Barbie în Sports Illustrated


Creatorii păpuşii au apărat, de asemenea, cunoscutele forme ale păpuşii, precizând că a fost construită astfel pentru a uşura manevrarea ei.


„Nu s-a intenţionat niciodată ca trupul lui Barbie să fie realistic. A fost creată în aşa fel încât fetiţele să o îmbrace şi să o dezbrace cu uşurinţă”, a spus Kim Culomne, vice-preşedintele companiei Mattel.


Alţii ar spune că Barbie este chiar un model pozitiv pentru micuţe, spre deosebire de păpuşile Bratz sau linia Monster High- aceasta a avut peste 150 de slujbe diferite, are propria casă, propria maşină şi a candidat chiar şi la preşidenţie. Însă faptul că proporţiile păpuşii afectează ideile fetiţelor despre cum ar trebui să arate corpul unei femei nu poate fi neglijat, aşa că apariţia păpuşilor cu măsuri realistice nu poate fi decât un lucru bun.

Citeşte şi:

VIDEO Chirurgia estetică - de la necesitate la dependenţă


VIDEO Capcanele copilăriei: cum sunt pregătite, de la vârste fragede, viitoarele paciente ale chirurgilor esteticieni

FOTO Disecţii pe jucării îndrăgite de copii

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite