Din seria bătrâni şi neliniştiţi. O doamnă de 107 ani a găsit secretul longevităţii: s-a lăsat de fumat la 102 ani, dar bea o sticlă de whisky pe săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Londoneza Muriel Froomberg, în vârstă de 107 ani, a fumat aproximativ 1,3 milioane de ţigări până la 102 ani, când a renunţat la fumat. De altfel, acesta este şi unul dintre motivele pentru care bătrâna crede că a ajuns la 107 ani, alături de sticla de whisky pe care o dă gata săptămânal.

Muriel Froomberg trăieşte în nordul Londrei şi, la cei 107 ani împliniţi recent, este energică şi pusă pe glume cum a fost întreaga sa viaţă. Deşi spune că s-a lăsat de fumat în urmă cu cinci ani, femeia a dezvăluit pentru Daily Mail că mai are o rezervă secretă de 800 de ţigarete la ea în cameră, pentru orice eventualitate. 

A fumat peste 90 de ani, încă de la 16-17 ani, cam 40 de ţigări pe zi, dar la 102 ani şi-a dat seama că vrea să-şi vadă stră-strănepoţii crescând şi a renunţat la păcătosul obicei. Are trei copii, cinci nepoţi, 12 strănepoţi şi trei stră-strănepoţi.

„La 107 ani mă simt bine. Am fumat în tinereţe, iar părinţii nu s-au supărat. Eram o pacoste pe atunci”, a spus bătrâna.

image

Chiar dacă a renunţat la ţigări, Muriel recunoaşte că bea o sticlă de whiskey cu ginger ale în fiecare săptămână. FOTO Daily Mail

Chiar dacă a renunţat la ţigări, Muriel recunoaşte că bea o sticlă de whiskey cu ginger ale (băutură răcoritoare carbogazoasă cu aromă de ghimbir) în fiecare săptămână. „Orice fel de whisky, dacă este bun, îmi place, dar combinat cu ginger ale. Aşa îl beau de ani de zile”, a mai spus Muriel..

De asemenea, femeii îi place să mănânce supă de găină şi sparanghel cât mai des, nu ciuguleşte între mese, se răsfaţă cu o bucăţică de ciocolată în fiecare zi şi se plimbă prin parc, chiar dacă se deplasează în scaunul cu rotile. De ziua ei de naştere, Muriel şi-a aranjat părul la coafor, şi-a făcut manichiura şi a luat masa la hotelul Ritz.


 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite