„Dependenţi de Adrenalină“: „Ziua Copilului“, sărbătoare la aerodrom! Aeroclubul României invită copiii la Clinceni Airshow

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroclubul României organizează sâmbătă, 30 Mai, „Clinceni Airshow“, un eveniment aviatic dedicat copiilor, pe care îi aşteaptă să celebreze la aerodrom, în avans, ziua de 1 Iunie. Cei mici, dar şi părinţii fascinaţi de zbor, se vor putea bucura de evoluţiile piloţilor invitaţi să facă spectacol printre nori şi de acrobaţiile efectuate cu aeronave româneşti dintre cele mai cunoscute.

Directorul Operaţiuni Zbor al Aeroclubului României, pilotul Dan Chiriac, a fost invitat vineri, 29 mai, de la ora 14.00, în platoul Adevărul LIVE, la „Dependenţi de Adrenalină“, unde a răspuns atât întrebărilor moderatorului, cât şi curiozităţilor a trei copii entuziaşti, care aşteaptă spectacolul pe care Aeroclubul României îl pregăteşte pentru ei. Au fost prezentate informaţii despre piloţii şi aeronavele care vor participa sâmbătă, la aerodromul de la Clinceni, evoluţii, surprize, concursuri, dar şi despre evenimentele următoare şi cursurile pe care le puteţi urma în cadrul Aeroclubului, gratuit sau contra cost, în funcţie de vârstă.

Declaraţii din cadrul emisiunii:

Dan Chiriac: Copii, luaţi-vă părinţii şi duceţi-i la aerodrom, pentru că va fi un spectacol dedicat vouă! Veţi avea ocazia să vedeţi acolo de toate: acrobaţie solo şi în formaţie cu avioane, acrobaţie cu planoare, balon cu aer cald, pe invitaţii noştri de la Ministerul Apărării Naţionale cu nişte elicoptere şi avioane de transport C27 Spartan, îi veţi vedea şi pe Iacării Acrobaţi şi mulţi paraşutişti. Programul nostru începe la 10.30 şi durează aproximativ două ore jumătate. Dacă vremea va fi bună, balonul va fi acolo permanent, pentru a fi privit. Celelalte evoluţii vor avea între 7 şi 15 minute, în funcţie de complexitate.

Am organizat şi un concurs, iar câştigătorii vor putea urca, mâine, împreuncă cu părinţii, în balon, pentru zbor.

Printre participanţii la eveniment se numără Hawks of Romania, formaţia noastră de înaltă acrobaţie, White Wings formaţie de acrobaţie cu planor, care va face un fel de balet cu muzică pe cer, paraşutiştii noştri din lotul naţional, cu tot felul de suprapuneri şi aterizări, la precizie.

Mâine veţi vedea aeronave de la cele mai avansate, la avioane construite prin anii 70, 80. Vom avea câteva zeci de aeronave şi piloâi atât din cadrul Aeroclubului României, dar ţi de la Tarom şi alţi colaboratori. Publicul se va apropia la un moment dat de acestea şi va primi informaţii de la piloţii noştri.

În fiecare an selecţionăm tineri cu vârste între 16 şi 23 de ani, care pot participa gratuit la cursurile de pregătire pentru pilotarea planorului, a avionului, a balonului, parasutisti. La începutul lunii ianuarie şi până în februarie se înscriu tineri la aerocluburile noastre teritoriale, urmează o perioadă de pregătire teoretică până în aprilie, în fiecare sfârşit de săptămână, după care se susţine un examen şi dacă se ia o notă suficient de bună pentru a intra pe locurile gratuite, din aprilie-mai, începem zborurile.

În cadrul Aeroclubului României organizăm cursuri pentru pilot de avion, planor, balon cu aer cald, paraşutism, cam tot felul de activitate aviatică. La paraşutism se înscriu cam 100 de persoane, 100 la planorism, avem câteva sute de cursanţi anual, în total.

Nu vă sfiiţi să veniţi la zbor! Nu am să spun niciodată că a zbura sau a sări cu paraşuta este ceva extraordinar, deosebit de greu, este ceva firesc pentru mulţi oameni cu pricepere, talent, este nevoie de pregătire, dar oricine ştie să meargă pe bicicletă, poate face şi aviaţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite