Ziua Copilului. 7 idei care vor transforma 1 iunie într-una din cele mai frumoase amintiri ale copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1 iunie bate la uşă şi părinţii se grăbesc să cumpere cele mai frumoase jucării pentru pitici, considerând că astfel îi vor face fericiţi. Aşa cum părinţii au avut prilejul să observe de nenumărate ori, copiii îşi pierd rapid interesul faţă de astfel de cadouri. Prin urmare, dincolo de clasica jucărie, iată cum puteţi să le oferiţi momente care se vor transforma în cele mai frumoase amintiri din copilărie.


Părinţii scapă ieftin de Ziua Copilului, oricât de scumpe ar fi jucăriile pe care le cumpără pentru a le dărui celor mici. Numeroase studii psihologice făcute în acest sens arată că puştii din ziua de azi îşi pierd cât ai bate din palme interesul pentru jucăriile cumpărate, tocmai pentru că sunt practic bombardaţi cu astfel de recompense. Darul oferit copilului a pierdut legătura cu ideea de ocazie specială, atrage atenţia specialistul american în parenting Jacqueline Taylor.

Iată 7 moduri prin care părinţii pot transforma cu adevărat în sărbătoare Ziua Copilului, elementele esenţiale fiind timpul şi atenţia pe care le veţi oferi celor mici. Prin urmare, jucaţi-vă împreună! 

1. Weekend-ul acesta vor fi organizate în Bucureşti, dar şi în alte oraşe mari din ţară nenumărate evenimente dedicate celor mici, care sunt şi gratuite. Faceţi o listă cu cele mai interesante astfel de activităţi şi, dacă aveţi un copil suficient de mare ca să se poate implica, faceţi împreună un program cât mai interesant pentru aceste zile.

2. Organizaţi o vânătoare de comori în grădina casei sau chiar într-un parc. Ascundeţi dulciuri sau mici jucării, apoi provocaţi-l pe cel mic să descopere „comorile“ oferindu-i o hartă cu indicii pe care aţi pregătit-o în prealabil.

3. Pregătiţi împreună cu copilul câteva gustări pentru un picnic. Încercaţi să-l lăsaţi să se implice cât mai mult în prepararea sandvişurilor sau prăjiturilor şi nu vă supăraţi dacă se mânjeşte din cap până-n picioare.

4. Faceţi împreună un tort pentru a sărbători toţi copiii din lume. Lăsaţi-l să decidă ce arome o să aibă şi cum o să-l ornaţi. În acest timp încercaţi să-i explicaţi că există copii săraci în lume şi decideţi de comun acord cum aţi putea să le faceţi o zi mai frumoasă unor copii necăjiţi. Alegeţi o casă de copii sau o familie sărmană şi mergeţi împreună să le faceţi un cadou, fie că este vorba de ceva de îmbrăcat, de un pachet cu dulciuri sau jucării mai vechi. Este o experienţă care îl va învăţa pe cel mic să aprecieze mai mult ceea ce are. 

5. Dacă este cald afară, puteţi să organizaţi o bătaie cu apă, din care să nu lipsească arsenalul de pistoale cu apă, baloane cu apă, găletuşe, furtun etc.

6. Dormiţi pentru o noapte într-un cort amplasat în grădină sau chiar într-o încăpere, dar aranjaţi totul ca pe o expediţie sau ca pe o aventură cu indieni. Spuneţi poveşti cu exploratori, citiţi lucruri interesante despre lumea animalelor dintr-o enciclopedie sau chiar încercaţi să vă pictaţi ca nişte indieni.

7. Încercaţi ca zilele acestea să faceţi ceva pentru prima dată. În apropierea Bucureştiului există mai multe parcuri de aventură unde copii pot face trasee în copaci, gradul de dificultate fiind gândit pentru fiecare categorie de vârstă. Tiroliană, pescuit, o zi petrecută la o fermă de animale, alegeţi cea mai interesantă şi potrivită activitate pentru voi. Nu uitaţi să împărtăşiţi cu cel mic amintiri frumoase din propria dumneavoastră copilărie: jocurile care vă încântau, năzbâtiile pe care le-aţi făcut pe atunci etc. 
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite