Cum arată cina de Crăciun în peste 20 de ţări din toată lumea FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
masa de craciun

Masa de Crăciun este un moment special pentru familiile din toată lumea. În fucţie de tradiţiile şi obiceiurile moştenite, fiecare cultură are mâncăruri specifice zonei.

Balsam Hill, un comerciant online care oferă decoraţiuni de Crăciun, a intervievat zeci de familii din întreaga lume cu privire la cina tradiţională servită de sărbători. De la empanadas în Argentina până la dovleac în Armenia, fiecare popor are mâncăruri speciale pe care le pregătesc în fiecare an pe 25 decembrie, scrie thisisinsider.com.

Spania

image

„Pe masă se găsesc o sticlă de vin roşu şi un amestec de feluri de mâncare iberică, inclusiv şuncă, salchichon, manchego şi creveţi, apoi o supă de tăiţei, urmată de o friptură marinată în suc de portocale şi servită cu rulouri de brânză. Pentru desert, mâncăm în mod obişnuit mantecados“, a spus Mar, din Spania .

Finlanda

image

„Obişnuim să mâncăm şuncă, mazăre, somon, chifteluţe şi piure din morcovi şi cartofi“, a declarat Saana din Tampere, Finlanda. Mai avem salată rosolli (facută din sfeclă roşie, morcovi, mere şi cartofi amestecate cu smântană), gravat (somon), salată verde şi bem glögg (vin fiert).

Anglia

image

Crăciunul din Anglia include de obicei un preparat din carne de vită cu legume. „Principalul nostru fel de mâncare este o friptură din nuci, pâine şi caise“, a spus Leonie, o tănără ai cărei părinţi au ales să excludă carnea din alimentaţie. „Cea mai bună parte a cinei de Crăciun este carnea de porc în aluat. De asemenea, avem morcovi, piure, roşii, sos de merişor, pâine de cartofi şi pâine prăjită. Mama mea încă găteşte curcan pentru bunicii mei, pentru fratele meu şi pentru mine“, a spus tânăra.

Australia

image

„Întotdeauna avem friptură, cârnaţii, frigărui de pui şi cartofi dulci ca parte a unui grătar tradiţional“, a spus Charlotte, din Sydney, Australia.

Muntenegru

image

Cina în prima zi de Crăciun în Muntenegru nu include carne, lactate sau grăsimi animale. „Principalul fel de mâncare în ziua de Crăciun este kutia, care este gătită cu grâu combinat cu miere, mac, stafide şi nuci pisate, pentru a simboliza unitatea“, a spus Tonya, care sărbătoreşte Crăciunul în Herceg Novi, Muntenegru. „De asemenea, mâncăm găluşte numite varenyky, fasole, leguminoase sau varză, iar peştele de apă dulce se găteşte cu ceapă, ciuperci mărunţite, o gogoaşă specială numită pampushky şi o băutură nealcoolică numită uzvar din fructe uscate şi proaspete. Cina este formată din 12 feluri de mâncare, în cinstea apostolilor ".

Brazilia

image

„Mâncăm un chester, un tip special de carne de pasăre de curte. De asemenea, punem pe masă pastéis (pachete prăjite din foietaj umplute cu brânză topită) şi carne de vită tocată. Pentru desert avem prăjituri şi rabanadas, - o pâine bine îmbibată în ouă şi lapte, pe care apoi o prăjim şi o servim cu un sirop dulce“, a explicat Nathalie.

Ucraina

image

„Găluştetele pe care le pregătim pentru felul principal sunt servite cu o supă de ciuperci“, a spus Denys din Kharkiv, Ucraina. În mod tradiţional, ar trebui să existe 12 feluri de mâncare pe masă, o lumânare şi o crenguţă din pomul de Crăciun. Cu toate acestea, în timpul foametei oamenii au modificat obiceiul şi au păstrat 12 ingrediente pe masă, ceea ce o face mai convenabilă pentru familiile mai mici care nu pot mânca atât de mult la o singură masă.“

Estonia

image

„Cina noastră de Crăciun începe cu o sticlă de şampanie“, a spus Laurene din Tallinn, Estonia. „Continuăm cu un platou de fructe de mare, servit cu pâine integrală, unt, maioneză de casă şi muştar, servite cu un vin alb sec. Apoi, o dăm pe vinul roşu pentru a merge cu următorul fel, care este curcan sau cocoş şi un amestec de legume de iarnă. Pentru desert, avem rulada yule, un desert plin de ciocolată, şi apoi ne întoarcem la şampanie. Terminăm cu un platou de brânzeturi, nuci, fructe, ciocolată şi mult vin“.

Letonia

image

„Felul principal cuprinde diferitele tipuri de legume murate“, a declarat Janis din Riga, Letonia. „Mâncăm mai multe feluri de mâncare din peşte sau carne de porc şi miel, cartofi, varză, salate şi mazăre. În mod tradiţional pregătim carne afumată şi peşte. Bem suc, bere sau, ocazional, vin. La  desert avem mandarine şi prăjituri cu dulceaţă.“

Franţa

image

„Principalul fel de mâncare este preparat din carne de porc sau raţă cu rulouri de varză“, a spus Mara din Lyon, Franţa. „Primul nostru fel de mâncare este o selecţie de brânzeturi servite cu roşii şi o varietate de alte gustări reci. Preparatul cel mai important este jeleul sărat şi rulourile de varză umplute cu carne de porc tocată. La sfârşitul mesei mâncăm un tort special - panettone.“

Ghana

image

„Adesea mâncăm omo tuo, bile de orez, cu pui şi peşte într-o supă cu nuci de palmier“, a spus Isaac din Accra, Ghana. „Cina noastră de Craciun este deosebită pentru că depunem mult efort la prepararea felurilor de mâncare. Timp de mulţi ani s-a mâncat fufu, o mancare din cartofi dulci şi pui sau supă de capră“.

Croaţia

image

„Pentru felul principal pregătim carne de pui fiartă, servită cu cartofi copţi, ceapă şi morcovi“, a spus Drazen din Vinkovci, Croaţia. „Principalul fel se numeşte sarma, o delicatesă specială formată din rulouri de varză, umplute cu carne. Mai avem supă de legume, iar la desert pregătim tort şi multe gogoşi: una se numeste krafne, cu gem, ciocolată sau marmeladă“.

Polonia

image

„Principala noastră mâncare este crapul prăjit“, a spus Mateusz din Zabrze, Polonia. „În afară de aceasta mai avem două tipuri de găluşte - pierogi ruskie (cu brânză de vaci şi cartofi) şi pierogi (cu ciuperci şi varză). Mâncăm, de asemenea, borş (o supă de sfeclă acră pe care o servim cu găluşte de ciuperci) şi supă de ciuperci cu fidea. Pentru desert pregătim o prăjitură cu mac, cunoscută sub numele de makowiec, turtă dulce, nuci şi seminţe de floarea-soarelui“.

Armenia

image

„De Crăciun, timp de secole, am mâncat dovleac, numit ghapama“, a declarat Narek, din Erevan, Armenia. „Crăciunul este deosebit, pentru că este singura dată când mâncăm dovleac cu pui. Îl pregătim cu un amestec de orez, stafide şi miere“.

Portugalia

image

„Principalul nostru fel de mâncare este codul, deoarece strămoşii noştri catolici au fost odată nevoiţi să nu mănânce carne în timpul festivalurilor religioase importante, mulţi alegând să mănânce cod sărat, acesta fiind servit cu ouă, cartofi şi verdeţuri. La desert avem je rei (tort de fructe), pão de Lló (cozonac), brânzeturi şi cârnaţi, rabanadas (asemănător toastului francez) şi bilharacos (găluşte de dovleac).“

Rusia

image

„Masa de Crăciun include paste cu carne de porc, brânză, roşii şi cârnaţi“, a declarat Yuri din Krasnodar, Rusia. „Alte feluri de mâncare includ peşte sărat şi pui la grătar cu piure şi multă şampanie. Salvia Olivier şi heringul sunt cele două feluri de mâncare tradiţionale pe care le puteţi găsi la fiecare masa în Rusia“.

Serbia

image

„Avem numeroase feluri de mâncare pe masa noastră: peşte, fasole sau salată de cartofi cu ceapă“, a spus Milos din Pozarevac, Serbia. „Pâinea de casă este tradiţională, deoarece o coacem cu o monedă înăuntru, iar cei mai în vârstă din familie rup pâinea în bucăţi fără ca nimeni să se uite. După aceea, căutăm prin bucata de pâine primită pentru a încerca să găsim moneda“.

Slovacia

image

„Principalul nostru fel de mâncare este crapul prăjit cu salată de cartofi“, a spus Tomas din Sekule, Slovacia. „În comparaţie cu Belgia, noi îl pregătim cu miere şi seminţe de mac. Mai mâncăm o supă specială de varză, care este gătită cu legume şi cârnaţi“.

România

image

„La începutul mesei mâncăm o supă acră de sfeclă cu perişoare“, a spus Alexandra din Bucureşti. „La felul doi mâncăm sarmale, carne tocată în varză acră. Felul principal este de obicei pregătit din carne de porc sau peşte, dar şi cârnaţi. Pentru desert, pregătim  o varietate de prăjituri şi cozonac.“

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite