Victor Rebengiuc, omagiu adus lui Ion Caramitru: „A fost un om cum n-o să mai fie mulţi ani de aici încolo pentru cultura noastră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Actorul Victor Rebengiuc a vorbit despre moartea lui Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti. „O pierdere imensă pentru cultura românească”, a spus Rebengiuc, care a precizat că a vorbit ultima oară cu Caramitru în iulie.

„Ion Caramitru a fost o emblemă pentru teatrul românesc. A fost un actor deosebit, un regizor priceput, a fost directorul TNB, pe care, practic, l-a reconstruit. A făcut multe săli de teatru, a fost un om cum n-o să mai fie mulţi ani de aici încolo pentru cultura noastră”, a spus Rebengiuc, care a mărturisit că au fost colegi de scenă peste 60 de ani, dar nu ştia că este bolnav.

„L-am sunat, era la Moeciu, apoi, soţia lui, Mihaela, mi-a spus că, la câteva ore după convorbire, el a început să se simtă rău, să vorbească puţin necontrolat. I-a trecut la început, apoi a intrat în spital”, a mai declarat Victor Rebengiuc la Digi24.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite