Arhiepiscopul Casian Crăciun, omagiu adus lui Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru: În mormânt, nu toţi murim!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru au murit
Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru au murit

Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, a transmis duminică seara un omagiu pentru Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru, două mari personalităţi ale României. În mormânt, nu toţi murim, susţine arhiepiscopul.

ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul „Dunării de Jos” a scris un mesaj pe reţelele de socializare în care face un apel la smerenie şi tăcere, după dispariţia marelui sportiv Ivan Patzaichin şi a actorului Ion Caramitru, un promotor al culturii. 

Mesajul intregral al Arhiepiscopului Dunării de jos: 

„În această seară, în smerenie şi tăcere să aprindem două lumânări văzute în faţa noastră şi simţite în suflete şi inimi. Suntem atât câtă lumină am dăruit de la Dumnezeu şi de la dragostea faţă de semenii noştri. Aşa a ales Sfânta noastră Biserică vederea în lumină a oamenilor, mai ales atunci când ei obosesc şi se retrag discret dintre noi.

Omeneşte, astăzi suntem foarte săraci. Aici, la Dunărea de Jos, ne-a părăsit Ivan Patzaichin. Dar iubirea lui pentru sport şi pentru antrenarea copiilor în ceea ce le dă vigoare, demnitate şi celebritate, nu va muri niciodată. Când ultimul copil şi ultimul român va uita de practica sportului, va muri şi Patzaichin.

Un alt luminător, de data aceasta, al cuvintelor şi poeziilor lui Eminescu, pe care le-a recitat ca şi Eminescu însuşi pe scena sufletelor noastre, este Ioan Caramitru. Ne-a înveselit în perioadele triste, făcând din scenă un soi de amvon. A fost un patriot mare şi un promotor al culturii. Ne-a ajutat enorm de la Ministerul Culturii, să demarăm lucrările la monumentul basarab de la Mănăstirea Măxineni. Ion Caramitru va continua să trăiască în sufletele noastre, căci în mormânt nu toţi murim. Sufleteşte, creştinii sunt la fel de uniţi cu cei ce trăiesc în viaţa aceasta, ca şi cu cei ce trăiesc dincolo. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Amin”, a transmis ÎPS Casian Crăciun. 

   

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite