Supradoză de teatru, Ecstasy şi cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa "Monged" se joacă la Teatrul Desant din Bucureşti

Când tinerii fac un spectacol de teatru de la cap la coadă, ochii criticilor şi ai publicului se îndreaptă imediat în direcţia lor.
Spectacolul "Monged" se joacă astăzi, de la ora 19:00, la Teatrul Desant din Bucureşti (Bd. Ion Mihalache 123).

Premiată cu "Stewart Parker Award" în 2006, piesa scrisă de Garry Duggan descrie viaţa a trei tineri irlandezi luaţi "prizonieri" de vârtejul drogurilor. "Monged" este spectacolul de licenţă al câtorva studenţi de la UNATC. Producţia a plăcut atât de tare echipei şi publicului care l-a văzut la Casandra, încât s-a decis demararea unui turneu prin Bucureşti.

Trei tineri se "rătăcesc" prin Dublin, după ce iau un pic mai multe droguri decât îşi propuseseră. Drumul prin grădinile şi străzile oraşului, prin cluburi şi la statuia ridicată în cinstea eroilor de la 1916 este asezonat cu multă "iarbă", Ecstasy şi ceva cocaină. Cercul vicios strânge în interiorul său destine ciudate.

Bernard lucrează pentru o companie de asigurări şi vrea să devină scriitor, Ray lucrează într-un bar şi visează să ajungă muzician. Iar Dave, care lucrează pe un şantier şi doreşte să fie dealer de droguri, primeşte, dintr-o eroare, mult mai multe pastile de Ecstasy decât ar fi trebuit. Trebuie să le facă să dispară şi găseşte şi soluţia - consumul. Dopaţi cu substanţe interzise, cei trei trăiesc trei zile la limita dintre vis şi realitate şi trebuie să facă faţă îndatoririlor cotidiene.

Bernard trebuie să meargă la birou. Dave are o întâlnire importantă cu prietena, iar Ray este obligat să suporte o conversaţie isterică la telefon cu o iubită foarte geloasă. Drumul lor prin propriile existenţe are bifurcaţii uneori neaşteptate.

O regizoare premiată

Regia este semnată de Vera Ion, iar din distribuţie fac parte Sorin Poamă, Alex Fifea, Alexandru Potocean.

Vera Ion este autoarea textelor dramatice: "Gin şi puţină muzică", "Red Bull", "Noi construim viitorul", "Vitamine" (piesă câştigătoare a concursului dramAcum şi pusă în scenă la Teatrul Foarte Mic din Bucureşti) şi "Saving Sam". A mai montat la Teatrul Luni de la Green Hours "Rape" de Bogdan Georgescu, anul trecut.

În 2003, a câştigat Premiul de Debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, pentru volumul de poezie "Copilul-Cafea".

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite