Spectacolele lui Johan Kobborg încep să se ducă pe apa Sâmbetei. Şi producţiile cu „Giselle“ şi „La fille mal gardée“ au fost anulate, iar alte patru sunt în discuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două mari producţii puse în scenă la Opera Naţională Bucureşti, „Giselle“ şi „La fille mal gardée”, au fost anulate, alte patru fiind în risc de a nu mai avea reprezentaţii, pentru că erau montate şi negociate de Johan Kobborg, coregraful care a demisionat marţi, conform declaraţiei lui Tiberiu Soare, director adjunct al instituţiei. Ele se adaugă Galei Internaţionale a Dansului, care ar fi trebuit să aibă loc în 28 aprilie.

„Suntem în discuţii, în cazul unor spectacole în care am primit notificare că ni se retrag drepturile în urma plecării lui Kobborg, cu compartimentul balet şi coregrafii care au montat spectacole din repertoriul curent, puţine câte au mai rămas, în afara celor montate de Kobborg. Majoritatea zdrobitoare în stagiunea curentă erau spectacole aduse de dânsul, de Kobborg. A trebuie să ne refacem. Noi nu am vrut să anulăm aceste spectacole, dar din păcate dânsul le-a anulat, fie prin lobby, fie prin intervenţie direct. Dânsul a adus şase titluri, dar noi vorbim acum de două care sunt periclitate: «Giselle» şi «La fille mal gardée». Giselle erau patru spectacole programate. Noi avem de gând să le menţinem ca seri dedicate baletului, urmând să vedem ce titluri să dăm”, a declarat pentru News.ro Tiberiu Soare, director adjunct al instituţiei.

Opera Naţională Bucureşti a anunţat, joi, că Gala Internaţională a Dansului, care ar fi trebuit să aibă loc în 28 aprilie, se anulează. Anunţul a venit în contextul în care Johan Kobborg şi-a dat demisia de la Operă, urmat fiind de Alina Cojocaru şi de alţi balerini.

”Gala asta era exclusiv în grija domnului Kobborg. El îşi asumase că vorbeşte cu toată lumea şi face el tot. Plecarea dânsului ne-a lăsat fără niciun fel de date, nu ştim cu cine a vorbit, nu a lăsat nimic scris, niciun fel de documentaţie oficială, nici măcar ca intenţie. Nu exista nici măcar un deviz estimativ, clar conturat…O gală de acest fel presupune o previziune într-un mod destul de amatoricesc de trei – patru luni”, a explicat dirijorul Tiberiu Soare, director adjunct al Operei.

În privinţa costului total al acestor anulări, Opera Bucureşti nu are, încă, o estimare, întrucât multe vânzări de bilete s-au făcut online.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite