Răzvan Ioan Dincă îl înlocuieşte pe Cătălin Ionescu Arbore la Opera Naţională din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Ioan Dincă se află la conducerea Operetei "Ion Dacian" din Bucureşti din 2006
Răzvan Ioan Dincă se află la conducerea Operetei "Ion Dacian" din Bucureşti din 2006

Răzvan Ioan Dincă, directorul al Teatrului de Operetă "Ion Dacian" din Capitală, îl va înlocui în urma unui concurs, pe actualul director interimar al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), Cătălin Ionescu-Arbore.

Răzvan Ioan Dincă, în prezent director interimar al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti,  în fruntea căruia se află din august 2006, a o obţinut 8,50 puncte, în urma interviului desfăşurat marţi, începând cu ora 15.00, la sediul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Răzvan Dincă s-a situat astfel în faţa celor doi contracandidaţi ai săi - Răsvan Cernat, care a obţinut un punctaj final de 6,91, şi Alexandru Cătălin Ionescu (Arbore), al cărui punctaj final a fost 8,12.

În urma desfăşurării celor două etape ale concursului de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti, organizat în baza O.M.C.P.N. nr. 2593/2012, rezultatele sunt următoarele:

Candidaţii Etapa I Etapa II Rezultatul concursului Răsvan CERNAT 7,00 6,82 6,91 Răzvan Ioan DINCĂ 8,65 8,35 8,50 Alexandru Cătălin IONESCU 8,49 7,75 8,12

Comisia de concurs constituită conform Ordinul ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 2664/2012 a fost alcătuită din:

Oltea Şerban Pârâu, muzicolog

Dumitru Avakian, critic muzical

Constantin Chiriac, manager (Director general), Teatrul Naţional „Radu Stanca”

Horia Andreescu, dirijor

Costin Popa, muzicolog

Elena Manole Martonos, şef birou, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional

A iniţiat Festivalul "Viaţa e Frumoasă!" la Operetă

razvan ioan dinca

Răzvan Ioan Dincă, unul dintre cei mai tineri manageri ai unui teatru din ţară, este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, specializarea regie de teatru, promoţia 2001. A obţinut titlul de doctor al aceleiaşi instituţii în 2009.

La Teatrul "George Ciprian", a deţinut mai multe funcţii de conducere. A fost, pe rând, consultant artistic al teatrului (2001 - 2002), director (2002 - 2006), producător general, manager şi organizator.

În calitate de producător, a participat, în 2003, la montarea primului spectacol de musical din Europa centrală şi de sud-est, "Godspell", în regia lui Calvin McClinton (SUA) şi coregrafia lui Edie Cowan (SUA). Trei ani mai târziu, în 2006, introducea teatrul buzoian în cadrul reţelei EUNETSTAR II.

În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical "Viaţa e Frumoasă!".

A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti. 

Concurs în două etape

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a furnizat, pentru "Adevărul", prevederile legale conform cărora s-a desfăşurat concursul: mai întâi a avut loc o analiză a dosarelor concurenţilor, după care, în a doua etapă, un interviu cu candidaţii.

Conform art. 19 alin. (5) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.269/2009: „Este declarat câştigător candidatul care a obţinut cea mai mare medie, cu condiţia ca aceasta să fie de minimum 7."

“Rezultatul concursului se aduce la cunoştinţa candidaţilor, în scris, în termen de 24 de ore de la încheierea ultimei etape, precum şi la cunoştinţa publică, prin afişare la sediul autorităţii, la sediul instituţiei publice de cultură şi pe pagina de internet a autorităţii, după caz”, conform prevederilor art. 19, alin (8)  din O.U.G. nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, modificată şi completată prin Legea nr. 269/2009 pentru aprobarea O.U.G. nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură.

De asemenea, conform prevederilor art. 20, alin (1), alin (3) şi alin (4) din din O.U.G. nr. 189/2008 cu modificările şi completările ulterioare:

„(1)Candidaţii au dreptul sa formuleze contestaţii asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea si desfăşurarea concursului.

(3)Contestaţiile se soluţionează în termen de 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului pentru depunerea contestaţiilor.

(4)În termen de 24 de ore de la expirarea termenului în care pot fi depuse contestaţii sau, după caz, de la data soluţionării acestora, rezultatul final al concursului, lista nominala a candidaţilor si alte informaţii de interes public sunt aduse la cunoştinţa publica, prin grija autorităţii.”

Conform art. 8  din Anexa la Ordinul ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 2593/2012 privind Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti:

“Art.8 – Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea concursului la Biroul Management Cultural, Strategii şi Politici Publice în termen de 3 (trei) zile lucrătoare, conform art.20 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, de la data aducerii la cunoştinţă a rezultatului concursului.”

Rezultatele etapelor I şi II au fost transmise candidaţilor şi au fost afişate la sediul autorităţii, la sediul instituţiei, precum şi pe paginile oficiale de internet ale Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Operei Naţionale Bucureşti.

În ceea ce priveşte rezultatul final al concursului, acesta, va fi anunţat după expirarea termenului de depunere a contestaţiilor sau după soluţionarea contestaţiilor. 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite