Ministerul cercetării, inovării şi digitalizării va prelua Muzeul Naţional Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook / Sebastian Burduja
FOTO Facebook / Sebastian Burduja

Ministrul Cercetării, inovării şi digitalizării, Sebastian Burduja, a anunţat că ministerul pe care îl conduce va prelua Muzeul Naţional Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, având în plan modernizarea acestuia.

Ministrul a transmis într-un comunicat de presă că are în vedere modernizarea şi transformarea Muzeului Naţional Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” într-un reper al Bucureştiului şi al României. 

„Demersul se încadreaza în obiectivul de mandat pe care mi l-am asumat de la bun început: să-i reîndrăgostim pe români şi mai ales pe tineri de ştiinţă. Ne dorim un obiectiv de referinţă, de nivel european, după visul şi planurile marelui inginer român Dimitrie Leonida. Am încredere că putem strânge legăturile între mediul românesc de cercetare şi acest templu al tradiţiei româneşti în ştiinţă şi tehnologie. Am discutat încă de ieri cu colegul meu Virgil Popescu, Ministrul Energiei, despre acest proiect şi îi mulţumesc domnului ministru pentru toată deschiderea manifestată, din primul moment, faţă de preluarea acestui important obiectiv de către Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării”, a transmis ministrul Sebastian Burduja. 

Potrivit informaţiilor transmise de minister, Sebastian Burduja „a deschis un dialog cu instituţiile implicate pentru a clarifica toate chestiunile privitoare la patrimoniul muzeului, situaţia financiară şi perspectivele de dezvoltare. Urmează paşii legali şi administrativi pentru finalizarea acestui demers, care vor fi comunicaţi public”. 

„În ultimele zile, s-a scris despre situaţia dificilă a acestui loc care ar trebui să fie un templu al ştiinţei şi tehnologiei româneşti, după modelele marilor muzee de profil din Vest. Este important de spus că nu s-a pus nicio clipă în discuţie închiderea muzeului, dincolo de unele voci din spaţiul public care au încercat să capitalizeze politic această temă. Cu toţii ne dorim creşterea profilului primului şi celui mai important muzeu tehnic din România. Şi vom reuşi acest lucru”, a mai punctat ministrul cercetării, inovării şi digitalizării.

În prezent, muzeul este administrat de Electrica Serv, filială a Societăţii Energetice Electrica. 

 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite