Măsuri suplimentare de securitate pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, eveniment cu „grad mediu de risc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Sibiu sunt aşteptaţi, între 9 şi 18 iunie, artişti din peste 71 de ţări
La Sibiu sunt aşteptaţi, între 9 şi 18 iunie, artişti din peste 71 de ţări

Autorităţile din Sibiu au pregătit „măsuri suplimentare de securitate“ pentru cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS), ce se desfăşoară între 9 şi 18 iunie, urmând ca două sute de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne să acţioneze zilnic pe străzile oraşului. Evenimentul a fost încadrat ca fiind cu „grad mediu de risc”, având în vedere participarea internaţională numeroasă.

Pentru acest festival, vor veni la Sibiu peste 3.500 de artişti din 71 de ţări. Şeful Poliţiei Judeţene Sibiu, comisarul Tiberiu Ivancea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că se vor lua măsuri speciale de securitate la FITS.

„Zilnic vor participa câteva zeci de mii de persoane la evenimentele outdoor, potrivit organizatorilor. Având în vedere amploarea evenimentului şi faptul că este unul cunoscut la nivel mondial, dar şi faptul că multe evenimente vor fi outdoor, precum şi suprapunerea acestuia cu un alt eveniment, respectiv exerciţiul NATO, s-a impus luarea unor măsuri suplimentare pentru aceste evenimente”, a declarat Tiberiu Ivancea.

La rândul său, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, comisarul Costel Dogaru, a spus că evenimentul de la Sibiu este catalogat cu grad mediu de risc.

„Am catalogat evenimentul pentru perioada celor zece zile cu un grad mediu de risc. Având în vedere ce se întâmplă la astfel de manifestări similare în plan internaţional, activitatea de prevenire este un atribut continuu al instituţiilor participante”, a spus Dogaru.

Acesta le-a recomandat sibienilor şi turiştilor care vor asista la spectacolele din cadrul FITS să nu poarte cu ei echipamente voluminoase. Totodată, şeful ISU Sibiu, colonelul Cosmin Balcu, a precizat că toate spaţiile închise în care vor avea loc spectacole au fost verificate, iar 40 de pompieri vor fi pregătiţi, zilnic, să intervină dacă va fi cazul. Cei trei au anunţat că, zilnic, 200 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea publică în municipiul Sibiu.

De asemenea, în localitatea Cincu, aflată la aproximativ 70 de kilometri de Sibiu, are loc în această perioadă cel mai mare exerciţiu NATO din 2017.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite