Horia Gârbea va coordona acţiunile de la Salonul de Carte de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Institutului Cultural Roman, participarea României la Salon du Livre 2013 este în coordonarea şi răspunderea noului vicepreşedinte Horia-Răzvan Gârbea. Pentru Salonul de Carte de la Paris de anul viitor, care se va desfăşura în perioada 22-25 martie 2013, Andrei Marga a cerut suplimentarea bugetului Institutului Cultural Român.

"Astăzi au plecat solicitările pentru autorităţile guvernamentale pentru a suplimenta bugetul, mai cu seamă că pe agendă sunt câteva acţiuni mari, urgente - Târgul de carte de la Paris şi altele. Trebuie făcute toate demersurile pentru ca bugetul să fie în ordine", a susţinut Marga, care a refuzat să precizeze care este suma solicitată pentru suplimentarea bugetului ICR.

În cadrul Salonului de Carte de la Paris se vor organiza întâlniri cu autorii implicaţi, scriitori, cercetători şi jurnalişti, din România şi din Franţa, şi publicul. De asemenea, reprezentanţii români vor organiza alte activităţi conexe, legate de literatură, artă şi ştiinţă, în spaţii importante din Paris. 

Institutul Cultural Român pregăteşte apariţii editoriale în limba franceză ale autorilor români. De aceea, ICR solicită Uniunii Scriitorilor din România, Academiei Române, uniunilor de creaţie şi tuturor celorlalte persoane interesate să participe cu proiecte la procesul de selecţie a lucrărilor. 

Conform comunicatului de presă transmis de ICR, instituţia este preocupată să asigure o reprezentare prestigioasă a României, bazată pe o selecţie echitabilă în raport cu valoarea proiectelor. 

De asemenea, universităţile şi celelalte instituţii din ţară care au publicat lucrări în limba franceză vor fi solicitate să participe la reprezentarea României.

Institutul Cultural Roman mai pregăteşte şi cataloage de prezentare a autorilor români. Cataloagele cuprind o fişă bibliografică a autorului, prezentarea cărţii şi un fragment tradus în franceză. Cataloagele se adresează editorilor francezi cu care reprezentanţii ICR şi autorii români urmează să aibă întâlniri în perioada târgului de carte.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite