FNT 2015."Imagine all the people",  spectacolul de dans semnat de Gigi Căciuleanu, va fi transmis de la ora 20.00, pe adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul "Imagine all the people"
Scenă din spectacolul "Imagine all the people"

Pe 26 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, va avea loc reprezentaţia "Imagine all the people", un spectacol de teatru-coregrafic de Gigi Căciuleanu. Spectacolul va fi transmis, în această seară, de la ora 20.00 pe adevarul.ro (live streaming).

Spectacolul, realizat după muzica lui John Lennon, un spectacol de teatru-coregrafic de Gigi Căciuleanu, a fost pus în scenă la Opera Naţională Română din Iaşi. Spectacolul va fi transmis, în această seară, pe www.adevarul.ro (live streaming).

"Nu există spectacole mici şi spectacole mari. Există doar spectacole bune şi spectacole proaste", a declarat coregraful Gigi Căciuleanu, la Adevărul Live.

"Mi se pare extraordinar că poezia are un asemenea impact. Nu mă interesează numai mişcarea, poezia mă inspiră în spectacolele mele. Eu însumi scriu poezie", a spus coregraful.

Trebuie actualizate lucrurile. Tot timpul schimb mişcările la spectacolele mele. Există momente de graţie. Oceanul e făcut din picături, aşa vin momentele de creaţie, de inspiraţie. Mişcarea o simt pe dinăuntru, contează enorm că sunt dansator, a subliniat Căciuleanu.

"Am pornit de la muzica lui John Lennon, încep şi termin spectacolul cu muzica lui John Lennon. Am folosit şi melodia "Lume, lume" a Mariei Tănase", a explicat dansatorul-coregraf.

Mă regăsesc în toate spectacolele mele, afirmă coregrafului. Dacă e frumos ce gândeşti, atunci va fi frumos şi pe scenă. Dacă vă uitaţi la un lan de grâu, cine a fost coregraf acolo? Cea mai frumoasă coregrafie e în natură.

Această diferenţă dintre ceea ce se vede şi ceea ce nu se vede, e vorba de energia de dincolo a ceea ce se vede, de dincolo de gest - asta se întâmplă, în spectacolele mele.

E vorba de momente care urcă sau momente care coboară, orice moment e format din energia potenţială, iniţială, şi energia cinetică, energia de după transformare. 

„În acest spectacol mi-am imaginat un grup de oameni, un eşantion de societate umană în acţiune. Şi care altă artă dacă nu cea a mişcării, a dansului, ar fi aptă să pună împreună aceşti atomi ai societăţii spre a da viaţă unui moment de fizică socială şi de alchimie de grup? Putem spune că orice adunare umană este formată din trei module: Individ, Cuplu, Grup. Ca şi în cazul organizării materiei vii în Atom, Moleculă, Ţesut organic, o grupare de oameni reprezintă un organism complex alcătuit din elemente simple: indivizi, cupluri, grupuri. Fiecare cu o a sa proprie dinamică, psihologie, poezie şi finalmente, filozofie. Şi o combinaţie la infinit între acestea: Individul faţă de Grup şi vice-versa. Cuplul faţă de Individ şi vice-versa. Este tot atât de adevărat pentru nişte persoane reunite, spre exemplu, într-un autobuz, pe stradă sau într-o încăpere. Este valabil, deci, şi pentru o trupă de teatru sau dans.

Toate acestea pentru o bucată de drum şi într-un interval de timp dat. Ca în cazul acestui spectacol spus într-un limbaj care-mi este propriu. Cu felul meu de a vedea, de a gândi şi de a  face dans. Idei organizate sub forma unui spectacol de teatru coregrafic. În care cele mai mici detalii sunt tot atât de importante ca si marile explozii de energie. Energie de grup în care se conjugă ca într-o orchestraţie cât se poate de minuţioasă energiile fiecăruia dintre cei de pe scenă. Adresându-se nu numai ochiului, ci chiar gândirii şi, sper, inimii spectatorului. Mi-aş permite să-l invit pe acesta nu numai să privească, ci să participe cu imaginaţia la soarta fiecărui dans-actor. „Imagine All The People" – precum ne îndeamnă atât de frumos John Lennon…” (Gigi Căciuleanu) 

Coregrafia, regia, light design, colaj muzical: Gigi Căciuleanu

Durata: 1h 20 min (fără pauză)

Opera Naţională Română din Iaşi

Distribuţia:

Monica Ailiesei

Anca Andronache

Bogdan Aprofirei

Dumitru Buzincu

Maria Cotorobai

Georgiana Dimitrescu

Elvis Gache

Mălin Galan

Kotomi Hoshino

Marian Chirazi

Vlad Mărculescu

Dănuţ Melenciuc

Sarasa Nagamine

Viviana Olaru

Cătălin Pandel

Gabi Roşu

Kurumi Sakamoto

Mizuki Suzuki

Pamela Tănasă

Roxana Trandaf

Bogdan Tuluc

Răzvan Vieriu

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite