Filmul "Boogie", o poveste despre adolescenţii bătrâni
0Lungmetrajul este lansat astăzi simultan la Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi "Impecabil. Cinematograful românesc va continua să ne surprindă şi anul acesta", scria publicaţia
Lungmetrajul este lansat astăzi simultan la Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi
"Impecabil. Cinematograful românesc va continua să ne surprindă şi anul acesta", scria publicaţia "L'Humanite" în luna mai despre acest film.
Cel mai recent film al lui Radu Muntean a avut premiera aseară, la Cinema Pro. Pelicula are o distribuţie de excepţie, formată din Dragoş Bucur, Anamaria Marinca, Mimi Brănescu, Adrian Văncică şi Vlad Munteanu, băiatul regizorului.
"Boogie e un <> cu un casting <> , rolul adolescenţilor fiind jucat de bărbaţi de treizeci şi ceva de ani", spune Radu Muntean. De altfel, "Treizeci şi ceva" a fost titlul iniţial al acestuia.
Prezentat la Cannes
Filmul şi-a avut premiera mondială la Cannes, în cadrul secţiunii "Quinzaine des Realisateurs" şi a fost invitat până acum să participe la peste 15 festivaluri. Întrebat care este diferenţa dintre "Hârtia va fi albastră" şi "Boogie", Radu Muntean a specificat că ultimul film se adresează telespectatorilor mai tineri. "Chiar şi aşa, filmul are un tip de tensiune interioară, discretă, este bazat pe o acumulare de stări, dar nu face <> , nu are un punct culminant, ceea ce nu îl face mai puţin dramatic", a adăugat acesta.
Regizorul a ţinut să specifice că nu este un film despre o căsnicie eşuată, ci despre una reuşită, un film în care este prezentată ultima noapte de tinereţe a lui "Boogie".
Tânărul Muntean
În film îşi face apariţia şi băieţelul lui Radu Muntean, Vlad. Aceasta a fost o soluţie de urgenţă pe care regizorul a găsit-o. "L-am învăţat atât de bine să nu se uite în camera de filmat, că nici acum, la un an după terminarea filmărilor, nu se uită la camere de filmat", povesteşte regizorul.
Realizările lui Radu Muntean
Din 1996 până în prezent, Radu Muntean (foto) a regizat peste 400 de spoturi publicitare, câştigând peste 40 de premii naţionale şi internaţionale la festivaluri de publicitate. Primul său lungmetraj, "Furia", a primit premiul de debut din partea Uniunii Cineaştilor din România.
"Hârtia va fi albastră" a deschis competiţia internaţională a Festivalului de la Locarno şi a primit nouă premii, fiind difuzat în peste 40 de ţări.