Expoziţia „Facelook / Facebook Obsession“ a artistei Florica Prevenda, timp de o lună la Galerie Toisson dʼOr din Bruxelles

0
0

ICR Bruxelles, împreună cu Arielle DʼHauterives şi Art Toison d’Or, organizează expoziţia „Facelook / Facebook Obsession“ a artistei Florica Prevenda la Galeria Toisson dʼOr Bruxelles, în perioada 8 septembrie – 8 octombrie 2016. Vernisajul are loc în prezenţa artistei joi, 8 septembrie, la ora 18:30.

Interogarea sinelui este fundamentală pentru Florica Prevenda, care devoalează artistic în lucrările sale toate faţetele individului. Tehnica sa pendulează de la pictură la colaj şi la asamblajul materialelor brute, ilustrata remarcabil de artistă în lucrările sale, şi care a devenit un trade-mark Prevenda.  Conceptual, lucrările artistei aduc în prim plan tema complexităţii relaţiilor dintre individ şi societatea tehnologizată. 

„Începutul Mileniului a fost marcat de o explozie fără precedent în sfera informaţiei, care devine instantanee, liberă, globalizată, iar Facebook redefineşte modul în care comunicăm şi ceea ce comunicăm. Creăm şi facem parte dintr-o reţea socială on-line, în care protagoniştii sunt „prieteni“ care s-ar putea să nu se întâlnească vreodată, dar care furnizează în mod liber o serie de detalii şi imagini din viaţa privată“, declară artista pentru ICR Bruxelles.

Florica Prevenda (născută în 1959, în localitatea Dor Mărunt) este absolventă a Academiei de Arte din Iaşi şi unul dintre cei mai creativi artişti români din sfera picturii contemporane. În prezent, trăieşte şi lucrează la Bucureşti şi New York, iar în ultimii 20 de ani a avut numeroase expoziţii în România şi pe plan internaţional. Artista a obţinut multiple premii şi distincţii, cel mai recent fiind Premiul Uniunii Artistilor Plastici pentru pictură în 2015.

Proiectul se înscrie în strategia Institutului Cultural Român de la Bruxelles de a promova arta românească modernă în BeNeLux.

image

Foto dreapta: „Facebook Obsession“, copyright Florica Prevenda

Info

Data vernisaj: joi, 8 septembrie 2016, 18:30-21:30
Loc: Art Toison d’Or - Galerie de la Toison d’Or – 1050 Bruxelles
Program: 8 septembrie – 8 octombrie,  luni-sâmbătă, 10:00 - 18:30; Duminică, 2 octombrie, 12:00 - 18:00
Contact: +32(0)483 65 38 88; Facebook: Art Toisson d’Or

Întreg fondul de lucrări al artistei este reprezentat prin Galeria AnnArt, unde cele 50 de lucrări – tehnici mixte pe pânză, lucrate între anii 2011 şi 2014 – au fost expuse în perioada 27 martie – 30 mai 2014.

image

„Facebook Obsession 2“, copyright Florica Prevenda

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite