Lovitură pentru Israel şi Facebook. Satelitul Amos 6, distrus în timpul testării unei rachete purtătoare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satelitul Amos 6, un proiect al corporaţiei Facebook, care urma să fie lansat sâmbătă, a fost distrus în timpul testării unei rachete purtătoare în Florida. Amos 6 cântărea 5,5 tone şi a fost construit de Industria Aerospaţială Israeliană.

Satelitul Amos 6, fabricat în Israel, a fost distrus în urma exploziei de la Cape Canaveral, în Florida, în timpul unei testări de prelansare a rachetei purtătoare.

Amos 6, considerat cel mai mare şi cel mai avansat satelit construit de industria aerospaţială israeliană, urma să fie transportat de o rachetă purtătoare sâmbătă, pentru a fi plasat pe orbită, cu scopul de a înlocui un model mai vechi, lansat în 2003, şi care urmează să iasă din uz.

Este o enormă pierdere de investiţii pentru industria aerospaţială israliană.

Pe de altă parte, zona de comunicaţii prin satelit este strategică şi industria aerospaţială israeliană speră că statul va preserva experienţa în domeniu.

O altă victimă a incidentului din Florida este Facebook. Compania SpaceX a declarat că a apărut „o anomalie“ în timp ce racheta era în curs de alimentare. Nimeni nu a fost rănit.

Fondatorul reţelei de socializare, Mark Zuckerberg, aflat într-o vizită în Africa a scris pe contul său de Facebook că este "profund dezamăgit" că unul dintre sateliţii lui a fost distrus.

"Cum sunt în vizită în Africa, sunt profund dezamăgit să aud că lansarea SpaceX a eşuat, distrugându-ne satelitul, care putea oferi conectivitate la atât de mulţi antreprenori şi la restul lumii de pe întreg continentul. Din fericire, am dezvoltat şi alte tehnologii precum Aquila, care vor conecta oamenii. Rămânem angajaţi în misiunea noastră de a conecta pe toată lumea şi vom continua să lucrăm până când toţi o să aibă oportunităţile pe care acest satelit le-ar putea oferi."

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite