Demiterile continuă la ICR: încă doi directori şi doi adjuncţi au fost înlocuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Marga, preşedintele ICR, continuă înlocuirea de directori în rândul filialelor ICR din Europa. FOTO Mediafax
Andrei Marga, preşedintele ICR, continuă înlocuirea de directori în rândul filialelor ICR din Europa. FOTO Mediafax

Conducerea Insitutului Cultural Român a desemnat noi directori pentru ICR Varşovia şi ICR Budapesta. De asemenea, directorul adjunct al ICR din Budapesta a fost schimbat, precum şi cel al filialei de la Paris.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, ICR a anunţat numirea Alexandrei Nica-Zdaniuk, personalitate culturală şi diplomatică, în funcţia de director al Institutului Cultural Român din Varşovia. Totodată, diplomata Gabriela Matei a fost numită directoare a filialei ICR din Budapesta. 

Tot conducerea ICR a hotărât schimbarea directorului adjunct al ICR Budapesta. Începând din prezent, funcţia este ocupată de publicistul Karen Attila-Sebesi. 

După ce Katia Dănilă, fosta directoare a ICR Paris, a fost înlocuită, pe 20 septembrie, de Alexandru Dobrescu, postul de director adjunct al instituţiei este acum ocupat de Ramona Călin, care este un cunoscut expert internaţional. 

Recentele modificări aduse de conducerea institutului prelungesc seria de demiteri de la filialele ICR. După ce Horia-Roman Patapievici şi cei doi adjuncţi, Tania Radu şi Mircea Mihăieş, au renunţat la conducerea ICR Bucureşti, la începutul lunii august, a urmat demisia Corinei Şuteu din funcţia de director al ICR New York, pe 16 septembrie. Aceasta a fost înlocuită de scriitoarea Doina Uricariu

Katia Dănilă, director ICR Paris, aflată în concediu de maternitate până pe 10 septembrie 2012, a fost, de asemenea, înlocuită la scurt timp după ce s-a întors la lucru, de publicistul Alexandru Dobrescu. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite