„Crulic“ are succes în toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Crulic-Drumul spre dincolo" de Anca Damian a primit o menţiune specială la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia, încheiat astăzi

Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia s-a desfăşurat în perioada 7 - 16 octombrie, iar pelicula Ancăi Damian a fost recompensată cu o menţiune specială, informează Hollywood Reporter, citat de Mediafax.

Trofeul festivalului a revenit producţiei „Roza/Rose" de Wojciech Smarzowski, în timp ce premiul pentru cel mai bun regizor i-a fost acordat lui Santiago Amigorena, pentru „Another Silence".

După ce a fost prezentat în festivaluri internaţionale de prestigiu, printre care cele de la Locarno - unde a câştigat o menţiune specială -, Namur şi Telluride, „Crulic - Drumul spre dincolo", primul lungmetraj de animaţie românesc din ultimii 20 de ani, va intra pe 21 octombrie şi în cinematografele din România.

Scris, regizat şi produs de Anca Damian, narat de Vlad Ivanov şi Jamie Sives, filmul spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, românul arestat în Polonia pentru un presupus furt, ţinut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla în capitala Poloniei, şi abandonat de toată lumea până la moartea sa, după ce a făcut grevei foamei.

Concomitent cu lansarea din România, lungmetrajul continuă să fie selectat în numeroase festivaluri internaţionale, unde a fost deja evaluat ca fiind una dintre peliculele favorite, atât în rândul publicului, cât şi al criticilor.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite