Cannes 2017 - Regizorul brazilian Kleber Mendonça Filho va prezida juriul secţiunii Semaine de la Critique

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul brazilian Kleber Mendonça Filho va prezida juriul celei de-a 56-a ediţii a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de film de la Cannes, au anunţat, joi, organizatorii evenimentului.

Kleber Mendonça Filho este vârful de lance al unui nou val de cineaşti brazilieni care s-au remarcat pe scena internaţională în ultimii ani.

După un somptuos prim lungmetraj, ”Zgomot în cartier/ O Som ao Redor”, Kleber Mendonça Filho a impresionat la ediţia din 2016 a Festivalului de film de la Cannes cu un lungmetraj emoţionant, ”Aquarius”, prezentat în competiţia oficială.

Al doilea lungmetraj al cineastului brazilian a fost elogiat în presa franceză şi a câştigat Premiul pentru cel mai bun film străin din partea Sindicatului Francez al Criticilor de Cinema. 

Cu o filmografie alcătuită din şase scurtmetraje şi două lungmetraje, Kleber Mendonça Filho şi-a construit o operă cinematografică coerentă, în care cineastul îşi asumă pe deplin fiecare peliculă, indiferent de formatul acesteia.

Kleber Mendonça Filho va fi însoţit în juriul secţiunii Semaine de la Critique de Diana Bustamante Escobar - producător de film şi director artistic al Festivalului din Cartagena, Columbia -, Eric Kohn - redactor-şef al publicaţiei cinematografice americane Indiewire -, Hania Mroué - directoarea cinematografului Metropolis din Liban - şi Niels Schneider - actor recompensat cu premiul César pentru cea mai bună speranţă masculină.

Juriul secţiunii Semaine de la Critique atribuie trei trofee: Grand Prix Nespresso şi Prix Révélation France 4, pentru unul sau mai multe dintre cele şapte lungmetraje din competiţie, şi Prix Découverte, pentru unul dintre cele 10 scurtmetraje ale secţiunii.

Semaine de la Critique, secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, a fost creată de Sindicatul francez al criticilor de cinema, în 1962, cu scopul de a descoperi şi de a promova filmele de început din carierele unor cineaşti tineri. Printre regizorii care au debutat pe plan internaţional cu filme incluse în Semaine de la Critique se află nume sonore ale cinematografiei mondiale, precum Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Wong Kar Wai, Jacques Audiard, Arnaud Desplechin, Bertrand Bonello, Alejandro González Iñárritu şi Jeff Nichols.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17 - 28 mai. Juriul competiţiei oficiale de pe Croazetă va fi prezidat în acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite