Berlinala 2018: Călin Peter Netzer, în juriul care acordă premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut. Filmul Adinei Pintilie, nominalizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul român Călin Peter Netzer face parte din juriul care acordă premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut în cadrul Festivalului de Film de la Berlin (15-25 februarie), la care este nominalizată şi pelicula Adinei Pintilie „Nu mă atinge-mă”.

Organizatorii Berlinalei au anunţat marţi numele celor trei cineaşti care vor face parte din juriul ce va alege cel mai bun lungmetraj de debut dintre 18 proiecte cinematografice nominalizate, între care se află şi cel al Adinei Pintilie, „Nu mă atinge-mă”.

Din juriu mai fac parte italianul Jonas Carpignano, cunoscut pentru „A Ciambra”, şi Noa Regev, directoarea executivă a Cinematecii Israeliene. 

Pentru trofeul GWFF Best First Feature Award, care va fi acordat la gala de premiere a festivalului, ce va avea loc pe 24 februarie, au fost alese filme selectate în secţiunile Competiţie, Panorama, Forum, Generation şi Perspektive Deutsches Kino.

Ele au fost selectate de directorul festivalului, Dieter Kosslick, şi de cei ai secţiunilor vizate.

Alături de lungmetrajul semnat de Adina Pintilie, dintre filmele selectate în Competiţie a fost ales şi „Las herederas” (Paraguay), de Marcelo Martinessi.

Au mai fost nominalizate filme din ţări ca Argentina, China, Taiwan, Portugalia, SUA, Japonia şi Iran. 

GWFF Best First Feature Award, înfiinţat în 2006, presupune un cec în valoare de 50.000 de euro, sumă care va reveni în mod egal producătorului şi regizorului filmului câştigător.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite