Condimente inedite care intensifică gustul cafelei: ce să adăugaţi dacă o vreţi mai cremoasă şi mai puţin amară

0
0
cafea

Este cea mai populară băutură şi mulţi nu pot concepe începerea zilei fără o cafea. Dacă v-aţi plictisit de gustul tradiţional, specialiştii recomandă adăugarea câtorva condimente.

Potrivit Asociaţiei Cafelei din Statele Unite, consumatorii se bucură în medie de aproximativ trei ceşti de cafea pe zi. Dintre aceştia, 79% îşi pregătesc cafeaua acasă. Dacă faceţi parte din această majoritate, şi cafeaua de dimineaţa nu este doar un obicei, specialiştii recomandă adăugarea câtorva ingrediente care stimulează aroma şi aduc beneficii sănătăţii, scrie simplemost.com .

Unt 
 
S-ar putea să fi auzit deja despre cafeaua cu unt, dar să vă întrebaţi de ce aleg oamenii această combinaţie. O linguriţă de unt alimentar nu numai că va face cafeaua mai cremoasă, dar poate oferi şi numeroase substanţe nutritive, crescând senzaţia de saţietate.

Turmeric

Proprietăţile naturale antiinflamatoare ale turmericului îl fac un supliment natural benefic pentru mulţi. Adăugarea acestui condiment în cafea oferă beneficii sănătăţii şi o aromă bogată băuturii tale. Totuşi, nu se recomandă mai mult de opt grame de turmeric pe zi. 

Sare

Poate că ideea de a combina cafeaua cu sare nu sună foarte atrăgător, dar pasionaţii de cafea jură că sarea poate reduce gustul uşor amar al acesteia. De asemenea, intensifică aroma şi chiar îmbunătăţeşte calitatea apei. Puneţi aproximativ 1/4 linguriţă în apa pe care o folosiţi pentru preparare.

Piper

Tenta picantă pe care o oferă cafelei face uşor de înţeles de ce piperul este preferat de tot mai mulţi consumatori de cafea. Acest condiment are şi multe beneficii asupra sănătăţii. Poate ajuta digestia şi este un bun antioxidant. 

Cardamon 

Des întâlnită în Orientul Mijlociu, combinaţia oferă cafelei o aromă pământie cu tonuri de vanilie. Considerat „regele condimentelor“, cardamomul este apreciat pentru parfumul său intens şi unic. 

Scorţişoară

Dacă iubiţi aroma scorţişoarei în prăjituri, nu ezitaţi să o adăugaţi şi în ceaşca de cafea. Acest condiment poate îmbunătăţi sănătatea inimii, ameliorează durerile menstruale, detoxifică şi previne diabetul. 

Ou

Nu este un secret că ouăle sunt bogate în proteine ​​şi nutrienţi, dar adăugarea acestora în cafea nu sună prea promiţător. Cafeaua cu ou este o tradiţie scandinavă. Bateţi un gălbenuş de ou şi adăugaţi-l în cafeaua râşnită înainte de a adăuga apa fierbinte.    

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite