Cinci moduri prin care să te pregăteşti pentru condiţiile de muncă din viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit cercetărilor, companiile câştigă mai mulţi bani atunci când angajaţi sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă FOTO Shutterstock
Potrivit cercetărilor, companiile câştigă mai mulţi bani atunci când angajaţi sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă FOTO Shutterstock

Cum generaţia „milenare“, alcătuită mai mult din forţă de muncă, îşi asumă roluri de conducere în industrie, este de aşteptat ca perspectivele să modeleze condiţiile de lucru.

În acest sens, cei de la „Yahoo Finance“ au identificat elementele cheie privind viitorul muncii, sfătuindu-te cum să te adaptezi la aceasta.

Defineşte echilibrul dintre viaţă şi muncă

Fără îndoială, ai auzit multe despre aranjamentele flexibile. Tehnologia a făcut posibil ca oamenii să poată lucra de acasă sau de pe drum, unele companii adoptând deja un sistem de muncă digital.

„«Milenarii» vin la locul de muncă aşteptând opţiuni permisive încă din prima zi, ceea ce înseamnă că programul de muncă flexibil nu se mai aplică doar în cazul angajaţilor proaspăt deveniţi părinţi. Dar ce înseamnă flexibilitatea muncii pentru tine? Te-ar face mai fericit şi mai productiv? De exemplu, atunci când negociezi orice fel de aranjament, trebuie să evidenţiezi angajatorului beneficiile de care s-ar bucura compania, ca, de exemplu, creşterea creativităţii şi a productivităţii“, a explicat Lindsey Pollak, expert în carieră Generaţia Y şi purtător de cuvânt pentru „The Hartford“.

Mai mult, cercetările au arătat că organizaţiile câştigă mai mulţi bani atunci când angajaţii sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă.

Ocupă-te de personalizarea propriului viitor

Scara corporativă tradiţională nu mai există. „Tot mai multe companii oferă astăzi funcţii sau responsabilităţi flexibile şi personalizate, cum ar fi denumirile unice ale locurilor de muncă, cât şi programe de muncă netradiţionale“, e de părere Pollak.

„Gândeşte-te la următorii cinci ani din viaţă şi identifică-ţi priorităţile. Apoi, determină modul în care ţi-ai putea personaliza aspectele vieţii personale şi ale cariei prin asumarea voluntară a unor noi proiecte care se potrivesc abilităţilor, precum şi planurilor tale“, a adăugat ea.

Foloseşte reţelele de socializare pentru altceva decât viaţa personală

Reţelele de socializare reprezintă parte integrală din procesul de recrutare. Angajatorii folosesc reţelele de socializare pentru a partaja informaţii legate de companie, de locurile de muncă şi, mai mult decât atât, se informează cu privire la potenţialii candidaţi.

„Asigură-te că profilul de pe reţelele de socializare reflectă cea mai bună versiune profesională a ta“, sfătuieşte Pollak.

Profită de experienţele colucrătorilor

De regulă, angajaţii unei companii fac parte din trei generaţii diferite. „90% dintre «milenari» sunt de părere că angajaţii mai în vârstă au mai multă experienţă, iar 93% din aceştia consideră că «milenarii» prezintă noi abilităţi şi idei“, potrivit Studiului Beneficii pentru Ziua de Mâine, întocmit de „The Hartford“.

„Îmbrăţişează diferitele stiluri de lucru şi profită de diversitate“, a completat expertul.

Ai grijă cu nivelul de stres

Foarte multe studii vorbesc despre nivelul ridicat de stres al angajaţilor, în special al „milenarilor“.

„Deşi nu există un control al volumului de muncă, ţine cont şi de sănătatea mintală. Dacă te simţi stresat, apelează la serviciile de sprijin sau la opţiunile de asigurare prin care ţi-ai putea lua câteva zile libere, redevenind activ pe plan profesional şi personal“, a conchis ea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite