Cele patru mari obstacole care ne împiedică să fim fericiţi

0
0

Fericirea este ţelul fiecăruia dintre noi. Până să ne declarăm, însă, cu adevărat fericiţi, trebuie să depăşim câteva încercări esenţiale.

Psychology Today a identificat acele obstacole care întârzie dobândirea sentimentului de fericire, uneori pentru o viaţă întreagă. 
 

1. Aşteptările neîmplinite
 

Conştient sau nu, cu toţii avem un set de aşteptări. Avem aşteptări de la noi înşine, dar şi de la ceilalţi. Avem aşteptări şi de la viaţă, de la felul în care aceasta ar trebui să se desfăşoare. Unele aşteptări ne sunt satisfăcute, altele ba. Acestea sunt o parte importantă a vieţii noastre şi ne influenţează direct. Deseori se întâmplă, însă, ca aceste aşteptări integrate în structura noastră psihologică să ne condiţioneze fericirea. Autocontrolul este cheia spre coborârea aşteptărilor, echilibru, şi fericire.
 

2. Ţinem mereu scorul
 

Faptele sunt mai puternice decât cuvintele. Uneori, deşi spui că ai iertat persoana care ţi-a greşit într-un fel sau altul, comportamentul te poate trăda. Iertarea ta poate fi ţinută ostatică de anumite gânduri care pur şi simplu nu vor să dispară, iar comportamentul tău va reflecta acest lucru, în mod inconştient. Pentru a opri această luptă dintre tine şi subconştientul tău, concentrează-te pe lucrurile bune din relaţia cu persoana care ţi-a greşit.
 

3. Stresul
 

De multe ori, presiunea din viaţa noastră de zi cu zi este generată de o sursă externă. La muncă, dar şi acasă, te descurci constant cu aşteptări din partea altora care te influenţează atât fizic, cât şi emoţional. Totuşi, de cele mai multe ori, stresul care ne apasă este un rezultat al aşteptărilor pe care ceilalţi le au de la noi. Iată cum poţi reduce stresul atunci când simţi că îţi acaparează dispoziţia:
 

1. Prin meditaţie: câteva minute în care te concentrezi pe respiraţia ta şi pe o stare mentală calmă pot face minuni pentru psihicul tău.

2. Exerciţii fizice: 30 de minute de sport eliberează o mulţime de endorfine, care îţi vor îmbunătăţi starea şi vor diminua stresul.

3. Timpul în aer liber: natura este, se pare, medicamentul perfect contra stresului. 
 

4. Legăturile neîncheiate
 

Furia poate fi asociată, în unele cazuri, cu o anume persoană care te împiedică să fii fericit. Fie că eşti conştient de acest lucru, fie că nu, cel mai bine ar fi să rezolvi să-ţi rezolvi problemele. 


Citeşte şi:

Cum menţii o relaţie la distanţă?


Învaţă să te detaşezi de stresul cotidian!

Cum să-ţi limpezeşti mintea şi să scapi de stres în 15 minute

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri