Ce-i motivează pe angajaţi mai mult decât o mărire de salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 din 3 angajaţi ar prefera zilele libere în locul măririi de salariu. FOTO english.people.com.cn
1 din 3 angajaţi ar prefera zilele libere în locul măririi de salariu. FOTO english.people.com.cn

Unul din trei angajaţi ar fi mult mai motivaţi la locul de muncă dacă angajatorul i-ar răsplăti altfel decât printr-o mărire salarială, conform unui studiu la care au participat 8.000 de persoane din 24 de ţări.

Indiferent de cât de multe zile de concediu legal ar avea angajaţii din orice colţ al lumii, aceştia se simt mai stimulaţi profesional dacă sunt răsplătiţi de şefi cu zile libere în plus, nu cu ceva bani adăugaţi la salariu sau cu o primă.

Astfel, 1 din 3 angajaţi ar prefera zilele libere în locul măririi de salariu, iar majoritatea respondenţilor, aproximativ 61%, a mărturisit că promisiunea mai multor zile libere din partea unui potenţial angajator i-ar motiva chiar să schimbe locul de muncă.

Purtătorul de cuvânt al site-ului de călătorii Expedia.co.uk, firma care a comandat studiul, a declarat că între 80% şi 90% din angajaţii din toată lumea consideră că sunt mult mai fericiţi când au parte de concediu şi zile libere decât de un salariu mai mare, pentru că sunt mai odihniţi, mai relaxaţi, petrec mai mult timp alături de familie, iar nivelul de stres este mai scăzut. 

Studiul a mai arătat că angajaţii din Europa se bucură de mai multe zile de concediu legal decât cei din regiunea Asia-Pacific şi America de Nord. Cele mai multe zile de concediu le revin angajaţilor din Danemarca, Franţa, Germania şi Spania, cu 30 de zile, urmaţi de cei din Italia, cu 28 de zile, şi Marea Britanie cu 26 de zile. În SUA şi Mexic angajaţii au doar 15 zile de concediu, numai 11 în Thailanda.

Citeşte şi:

Cel mai amuzant interviu de angajare prin Skype

Cum să ceri o mărire de salariu (şi să o obţii)

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite