Când începe cu adevărat viaţa unei femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi bărbaţii visează la o „puştoaică“ de 20 de ani, dar mai degrabă se îndrăgostesc de o femeie de 30 de ani. Explicaţia oamenilor de ştiinţă: femeile sunt mai frumoase şi mai încrezătoare în ele însele la 35 de ani.

Tinerele cred că sunt stilate, frumoase şi fericite, însă, susţine un studiu efectuat în Marea Britanie, abia la maturitate acestea vor şti cine sunt ele cu adevărat.

Astfel, este nevoie de câţiva ani buni de experienţă şi de experimente mai mult sau mai puţin reuşite până când o femeie va fi mulţumită şi încrezătoare în cine este şi cum arată. Iar vârsta magică este 35 de ani.

Mai mult, o femeie din trei este mai încântată de imaginea sa pe măsură ce înaintează în vârstă şi chiar consideră că stilul ei s-a îmbunătăţit considerabil în timp.

O femeie din 20 a declarat chiar că a ajuns la apogeu abia la 56 de ani, mai arată studiul citat de presa britanică. Explicaţia este destul de simplă, consideră specialiştii.

„Încrederea, cunoştinţele şi înţelepciunea sunt cruciale atunci când vine vorba de felul cum arată şi cum se simte o femeie. Poţi avea piesele de top ale ultimelor colecţii, însă dacă nu ai încrederea în tine necesară vei afişa un look respingător", a declarat un reprezentant al companiei care a comandat studiul.

„Într-adevăr, chiar dacă nu mai pot consuma fast-food cinci zile pe săptămână şi să arăt perfect, perspectiva s-a schimbat după 30 de ani. Nu mai vreau să am multe haine, ci lucruri de calitate, eventual de designer. Port anumite piese cu altă încredere şi ştiu să mă adaptez oricărei situaţii", spune Miruna Popescu (34 de ani), care lucrează la o agenţie de turism din Capitală.

„La 35 de ani ştii cine eşti"

Într-adevăr, susţin consultanţii de stil, aceasta este o vârstă la care femeile nu mai simt nevoia să dovedească cine sunt prin imagine. „Sunt mai împăcate cu sine, mai puţin preocupate de siluetă sau  shopping la Milano faţă de cele de 22 de ani. La 35 de ani începi să ai încredere, să ştii cine eşti", explică Irina Markovits, consultant de stil.

Totuşi, cum România este departe de a avea o cultură proprie în ceea ce priveşte stilul, multe dintre femei sunt puternic influenţate de domeniul de activitate. Tocmai din acest motiv, ele rămân fidele unui stil pe care urmăresc să-l perfecţioneze, nu să-l schimbe radical.

„Există multe femei care au mai degrabă un stil clasic, conservator, precaut din punct de vedere al culorilor şi croielilor. Totuşi, statutul financiar este important. Se consumă acum branduri mai de lux, se fac cumpărături în străinătate, online şi atunci unele femei sunt mai îndrăzneţe", mai precizează consultantul de stil.

Un studiu al site-ului „Friends Reunited" arată că momentul de fericire maximă se atinge în jurul vârstei de 33 de ani. Şi cum imaginea exterioară este dată de felul în care fiecare persoană se percepe pe sine, psihologii spun că totul depinde de experienţă, de mediul în care a trăit o persoană şi de felul în care şi-a oganizat viaţa.

„O fecioară la 30 de ani este o fată bătrână sau are toate şansele să devină una. O femeie cu experienţă de viaţă are însă şanse să devină o femeie împlinită. După 30 de ani aş spune că o femeie este împlinită dacă are capacitatea de a se simţi bine în pielea ei. Desigur, aceasta nu este o regulă generală. Cele mai multe probleme le au femeile de 30-40 de ani. Totul depinde de felul în care îşi gestionează aceste crize", explică psihologul Bogdan Lucaciu.

Cum supravieţuieşti împlinirilor

Ajunşi la maturitate, şi bărbaţii constată „beneficiile" vârstei asupra partenerelor. „Din punctul meu de  vedere, sunt tot mai multe femei între 30 şi 40 de ani care arată mai bine decât o fată de 20 de ani. Şi din punctul de vedere al provocării dintr-o relaţie. O femeie matură, şi vie, şi deşteaptă îl maturizează şi pe bărbatul de lângă ea. Orice războinic are nevoie de o îmblânzitoare", este de părere Luca Marinescu (38 de ani), specialist în comunicare.

Potrivit psihologilor, aceasta este vârsta la care, de pildă, femeile care s-au măritat şi au un copil constată că nu sunt totuşi atât de mulţumite de viaţa lor. Iar cele care sunt singure, sunt nefericite din această cauză. Tocmai de aceea, împlinirea vine odată cu felul în care gestionăm nu doar crizele, ci şi bucuriile.

„Trebuie să ne regăsim într-o continuă dezvoltare personală. Desigur, luăm şi pauze când constatăm că avem casă, familie, copii frumoşi, prieteni buni, dar trebuie să vedem mai departe de acest lucru. Fie că este vorba de un curs de muzică, de o călătorie, nu trebuie să ne lăsăm mintea să lenevească", conchide psihologul Bogdan Lucaciu.

"După 30 de ani, o femeie este împlinită dacă are capacitatea de a se simţi bine în pielea ei. "

Bogdan Lucaciu psiholog

"La 35 de ani începi să ai încredere, să ştii cine eşti. Femeile sunt mai împăcate cu sine şi mai puţin preocupate de siluetă."

Irina Markovits consultant de stil

„Pumele", înlocuite de „pantere"

Femeile de peste 40 de ani care au relaţii cu bărbaţi mult mai tineri, numite de americani „cougars" - „pume", au fost înlocuite de o altă categorie a reprezentantelor sexului frumos, care au însă acelaşi instinct de „prădător".

„Panterele", adică cele trecute de vârsta de 30 de ani, îşi aleg ca parteneri de budoar tineri de 20, maximum 30 de ani. Potrivit specialiştilor în dicţionare şi tendinţe urbane, „panterele" au avut mereu iubiţi mai vârstnici, dar acum, când au o carieră şi încredere în ceea ce pot financiar şi nu numai, au realizat că bărbaţii tineri sunt mai amuzanţi şi poate chiar mai buni amanţi.

Psihoterapeutul Ramona Covrig a declarat că la baza acestor alegeri în cuplu stau mai multe motivaţii, una dintre acestea fiind felul în care personalităţile celor care vor să conducă şi a celor care se lasă conduşi se completează.

„Ne simţim atraşi irezistibil atunci când întâlnim pe cineva care ne oferă prilejul de a ne împlini scopurile şi, mai ales, ne oferă posibilitatea de a ne manifesta ca personalitate.

 Există o potrivire a stilurilor de viaţă în orice relaţie şi nimeni nu stă într-o relaţie de cuplu dacă nu obţine ceva ce este conform cu aşteptările sau nevoile sale", spune psihoteraputul. Una dintre „panterele" celebre este cântăreaţa americană Mariah Carey, care s-a căsătorit cu actualul ei soţ, Nick Cannon, în 2008, pe când ea avea 38 de ani, şi el doar 27 de ani.

La rândul ei, Madonna (53 de ani) este una dintre cele mai cunoscute „pume", relaţiile ei cu bărbaţi mai tineri cu 20-30 de ani fiind de notorietate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite