VIDEO Un tunel săpat în inima unui gheţar este cea mai nouă atracţie turistică a Islandei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă impresionantele sale gheizere, Laguna Albastră şi peisajele arctice de necomparat, Islanda pregăteşte turiştilor un alt obiectiv impresionant. Un tunel săpat în gheţarul Langjökull sva fi deschis publicului din primăvara anului viitor.

„Peştera de gheaţă” din Langjökull va avea 500 de metri lungime şi va include tuneluri şi încăperi subterane cu diferite forme, decorate cu sculpturi de gheaţă şi instalaţii de lumini, scrie „Daily Mail”.

Gheţarul s-a produs din zăpada compactă care a căzut de-a lungul miilor de ani. Vizitatorii atracţiei turistice vor putea observa straturi de gheaţă divers colorate, în funcţie de perioada în care s-a depus zăpada. Acestea vor putea fi analizate de experţi, care vor determina condiţiile meteorologice de la momentul depunerii. De exemplu, straturile deschise la culoare s-au format când vremea era era foarte rece, iar aerul a rămas prins printre cristalele de gheaţă, iar straturile mai închise, albăstrui, s-au format atunci când vremea era mai caldă sau mai umedă. 

Oamenii se vor putea îmbarca în aventura din interiorul gheţarului începând cu primăvara anului 2015, acesta  putând fi vizitat între lunile martie şi octombrie, în funcţie de condiţiile meteorologice.

„Grupuri exclusive de turişti se vor putea bucura de frumuseţea peşterii de gheaţă, vor învăţa detalii interesante despre gheţari şi vor avea şansa să vadă spectaculoasa gheaţă albastră, care se află în inima tunelului”, scrie „Icecave Iceland”.

Citeşte şi:

FOTO Un hotel inspirat de gheţarii care se topesc va fi construit în Munţii Tatra

VIDEO Topirea gheţarilor din Antarctica, oficial ireversibilă. Nivelul mării va creşte cu 1,2 metri în următorii ani

FOTO Clasamentul locurilor de o frumuseţe incredibilă

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite