Vacanţa de 1 mai 2015. Oferte turistice la munte şi la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii pot alege între mai multe oferte pe litoral sau pe Valea Prahovei în vacanţa de 1 Mai 2015 FOTO pozebusteni.wordpress.com
Românii pot alege între mai multe oferte pe litoral sau pe Valea Prahovei în vacanţa de 1 Mai 2015 FOTO pozebusteni.wordpress.com

Prentru vacanţa de 1 mai 2015, românii pot alege între mai multe oferte turistice, pe litoral sau la munte. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, începând de la 60 de lei pentru o noapte de cazare la un hotel de 2 stele şi până la 350 de lei pe noapte de persoană, la un hotel de 5 stele.

Vacanţa de 1 mai 2015. Oferte pentru litoralul românesc şi în Deltă

Minivacanţa de care se bucură românii cu acest prilej va aduce mii de turişti pe litoral. Mamaia, Costineşti, 2 Mai şi Vama Veche sunt destinaţii preferate pentru ziua care marchează debutul sezonului turistic.

Pe litoralul românesc, cele mai ieftine oferte pentru vacanţa de 1 Mai 2015 pornesc de la aproximativ 60 de lei de persoană pe noapte, preţ care include cazare, fără mic dejun, la un hotel de două stele din staţiunile Eforie şi Venus.

La hotelurile de trei stele, preţurile încep de la 80-95 de lei de persoană pe noapte în Eforie, Neptun şi Mamaia, iar aici ofertele pot include şi micul dejun. La hotelurile de patru stele, costurile pentru o noapte de cazare pentru o persoană pleacă de la 130-145 de lei, iar la cele de cinci stele, de la 220 de lei de persoană pe noapte, scrie Mediafax.

Cele mai multe unităţi de patru şi cinci stele sunt în staţiunea Mamaia şi au şi pachete mai complexe, în care, pe lângă cazare şi mic dejun, sunt oferite servicii suplimentare - acces la barbecue, spa, fitness, piscină interioară. Pentru că ziua de 1 Mai cade vinerea, hotelierii de pe litoral au pregătit pachete pentru două sau trei nopţi de cazare. Deşi preţurile acestora pot ajunge şi chiar depăşi, în Mamaia, 2.200 de lei pentru o cameră, la pachetele de trei nopţi, hotelierii spun că aproape toate locurile au fost rezervate.

La Costineşti, camera în vilă costă, pentru minimum 2 nopţi, între 70 lei şi 120 lei/noapte. Altă vilă oferă cazare cu 40 lei/persoană/noapte, cu condiţia să stai minimum 3 nopţi, iar grupurile organizate au reducere. La o pensiune din 2 Mai, o noapte de cazare costă 90 lei. O vilă de 4 camere din 2 Mai se închiriază cu 700 lei/zi. La Vama Veche, preţurile cresc la minimum 150 lei/noapte camera dublă. Unele pensiuni deja şi-au epuizat locurile.

Autorităţile locale, hotelierii şi proprietarii de cluburi promit zeci de concerte, festivaluri de muzică şi modă, expoziţii şi parada autoturismelor. Astfel, la paradă vor participa maşini de epocă, motociclete, maşini de curse, care vor parcurge ruta Mamaia-Constanţa şi retur.

În ceea ce priveşte petrecerea minivacanţei de 1 Mai în Delta Dunării, preţurile pentru trei nopţi de cazare pornesc de la 750 de lei pentru o cameră dublă într-o pensiune de trei stele şi pot ajunge până la 1.950 de lei pentru o cameră dublă într-o pensiune sau un hotel plutitor de patru stele. Cazarea se face cu demipensiune sau pensiune completă, iar oferta include şi organizarea unui foc de tabară, o croazieră în Deltă, echitaţie, fitness, saună, karaoke.

Vacanţa de 1 mai 2015. Oferte turistice pe Valea Prahovei

Hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei îi aşteaptă pe turişti cu oferte speciale de 1 Mai, pregătind pentru ei petreceri cu foc de tabără, grătare în aer liber, cină tradiţională, muzică mixată de DJ şi acces la spa, petrecerile câmpeneşti fiind principalele puncte de atracţie şi în Braşov.

Ca de fiecare dată, cele mai ieftine pachete sunt în Buşteni, unde cazarea pleacă de la 65 de lei şi este, în medie, 100 de lei de persoană în vacanţa de 1 Mai 2015.  Mai scump este în hotelurile de trei şi patru stele de pe Valea Prahovei. La Azuga, de exemplu, un pachet de 1 Mai costă de la 80 de euro camera dublă pe noapte, la care se adaugă o cină de 1 Mai, de 24 de euro de persoană, precum şi un mic dejun de 19 euro. Clienţii beneficiază însă, gratuit, de terapii SPA corporale şi faciale şi de biciclete pentru trasee montane.

Vacanţa de 1 mai 2015. La Sinaia, preţurile sunt mai mari

Şi la Sinaia, cea mai scumpă staţiune, pachetele variază la patru stele între 119 euro şi 443 de euro, în funcţie de numărul nopţilor de cazare şi tipul camerei. Clienţii sunt răsfăţaţi cu o piscină acoperită, concurs de înot, saună, jacuzii, drumeţii montane şi cină festivă cu DJ.

Pentru 380 de lei de persoană, un hotel de trei stele din staţiune a pregătit un pachet turistic care include trei nopţi de cazare cu mic dejun în sistem bufet suedez, o cină românească de 1 Mai, cu foc de tabără, ţuică fiartă, vin fiert, muzică de petrecere mixată de DJ, dar şi acces gratuit la jacuzzi, saună, biliard, tenis de masă şi loc de joacă pentru copii. Turiştii care merg la acest hotel beneficiază totodată de reduceri pentru mesele servite la restaurantul unităţii de cazare.

Tot la Sinaia, un alt hotel de trei stele are o ofertă care costă 440 de lei de persoană şi include trei nopţi de cazare în cameră dublă, mic dejun, ”băutură de bun venit” şi petreceri precum "Muncim şi cântăm la o seară de karaoke", în 30 aprilie, şi "Muncim la un grătar în aer liber", în 1 mai.

Minivacanţa de 1 Mai petrecută la o vilă în Sinaia este mai ieftină decât la hotel. Astfel, pentru 340 de lei de persoană turiştii primesc trei nopţi de cazare cu mic dejun, barbecue cu foc de tabără, muzică şi participă la o tombolă.

Turiştii cu buget generos pot alege un hotel de cinci stele din Azuga, la un tarif de 80 de euro pentru o cameră dublă pe noapte. Acest preţ include cazare, acces la spa, parcare şi loc de joacă pentru copii, iar cina festivă de 1 Mai, cu meniu prestabilit, costă 24 de euro de persoană, pentru micul dejun turiştii trebuind să plătească 19 euro de persoană.

Vacanţa de 1 mai 2015. Oferte în Predeal şi Poiana Braşov

Turiştii care aleg să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai în staţiunile din judeţul Braşov au la dispoziţie oferte care pornesc de la 164 de lei de persoană pentru un sejur de două nopţi în Braşov şi depăşesc 1.000 de lei pentru un pachet all inclusive într-o pensiune de trei stele din Predeal. Din oferte nu va lipsi petrecerea câmpenească cu mici, bere şi foc de tabără.

În staţiunea Predeal, la o pensiune de patru stele, turiştii pot opta, în perioada 1-3 mai, pentru un pachet cu cazare de trei nopţi cu mic dejun inclus, la preţul de 360 de lei pentru o cameră dublă. De 1 Mai, turiştii vor fi invitaţi în foişorul pensiunii, unde se va organiza un grătar românesc, de la care nu vor lipsi gustările cu roşii, ceapă, telemea şi slănină, platou mix grill, ţuică şi berea, dar pentru care trebuie să mai plătească 50 de lei de persoană.

Un hotel de trei stele din Predeal are pachete de trei nopţi de cazare la preţul de 390 de lei pentru o cameră dublă, la care se adaugă o noapte gratuită. Turiştii vor avea parte şi de o cină în aer liber, cu foc de tabără, grătar şi petrecere câmpenească, în 1 mai. Preţul include accesul la toate facilităţile hotelului, piscină, piscină pentru copii, saună, jacuzzi, hidromasaj, salină, sală de fitness, tenis de masă, biliard, loc de joacă pentru copii.

În Poiana Braşov sunt mai puţine oferte de 1 Mai, mulţi hotelieri păstrând tarifele obişnuite pentru o zi de weekend. Sunt însă şi unităţi de cazare care s-au pregătit special pentru minivacanţa de 1 Mai. De exemplu, o vilă de trei stele oferă un pachet de trei nopţi cu demipensiune la preţuri între 415 şi 475 de lei de persoană, în camera dublă sau apartament. Astfel, turiştii beneficiază de mic dejun şi cină în limita a 40 de lei de persoană, pentru fiecare masă, care se serveşte în restaurant a la carte, dar şi de mix grill cu degustare de palincă la grătarul de lângă terasă. Prânzul de 1 Mai costă 28 de lei de persoană. În pachet intră şi două ore de plimbare gratuită cu bicicleta.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite