Roma, Dubai şi Paris, oraşele cele mai căutate de români pentru vacanţe şi city break-uri în 2024

0
Publicat:

Roma, Dubai şi Paris se numără printre cele mai căutate de români pentru vacanţele şi city break-urile de anul acesta, conform unei analize realizate de o platformă pentru călătorii.

Două camile trec prin fața unui cartier cu zgârie nori din Dubai
Roma, Dubai şi Paris se numără printre cele mai căutate destinații

Roma se situează pe primul loc în topul preferinţelor românilor, 19% dintre cei care şi-au planificat călătoriile pe platforma eSky.ro în perioada 1 ianuarie - 12 februarie 2024 optând pentru această destinaţie. Preţurile unui city break (zbor dus-întors + hotel) în Roma pentru prima jumătate a acestui an încep de la numai 79 euro/persoană/noapte, se menţionează într-un comunicat al platformei de călătorii.

Pe locul doi se află Dubai, destinaţie căutată de 17% dintre utilizatorii eSky.ro. Pentru Dubai, preţul unui city break pe eSky.ro, care constă în zbor dus-întors şi cazare două nopţi la hotel de 4 stele porneşte de la 211 euro/persoană.

Cu 12% dintre persoane optând pentru această destinaţie, Parisul rămâne un oraş care atrage vizitatori români prin farmecul său aparte şi atmosfera boemă. Cei care îşi doresc să îl viziteze anul acesta pot plăti doar 113 euro/persoană pentru zbor dus-întors şi cazare doi nopţi la hotel.

Pe următoarele două poziţii se află Barcelona (11%) şi Milano (10%). Ambele oraşe oferă o combinaţie unică de cultură vibrantă, arhitectură impresionantă şi o atmosferă energică, perfectă pentru o vacanţă memorabilă.

Pe locul şase în topul preferinţelor românilor se poziţionează Istanbul, acesta fiind ales de 8% dintre călători. Rimini (7%) şi Veneţia (6%) completează topul destinaţiilor europene preferate de români.

Destinaţiile care atrag românii doritori de o vacanţă pe malul mării sunt Antalya (6%) şi Paphos (5%).

"Anul 2024 se anunţă a fi un an plin de călătorii pentru români, cu destinaţii diverse şi multe experienţe memorabile plănuite. Aceştia au profitat de promoţiile specifice începutului de an şi au manifestat un real interes pentru planificarea imediată a vacanţelor de anul acesta", a declarat Diana Hăprean, reprezentanta platformei de călătorii eSky.ro, citată în comunicat.

Potrivit analiştilor eSky.ro, tendinţa românilor în luna ianuarie şi în prima jumătate a lunii februarie a fost de a opta pentru vacanţe şi city break-uri pentru perioada imediat următoare, aceştia planificându-şi călătorii cu data de început în următoarele 14 zile din momentul rezervării. Un alt aspect interesant de observat este faptul că românii sunt interesaţi cu preponderenţă de călătoriile în doi, 79% dintre utilizatorii eSky.ro fiind în căutarea unor city break-uri şi vacanţe pentru 2 persoane.

Studiul a fost întocmit pe baza tuturor căutărilor pentru pachete de zbor şi cazare efectuate pe platforma de călătorii eSky.ro în perioada 1 ianuarie - 12 februarie 2023. Căutările analizate au fost pentru călătorii ce ar urma să aibă loc în decursul anului 2024.

CălătoriiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite