Încă o destinaţie îşi limitează numărul de turişti: staţiunea din Grecia unde vor ajunge numai 8.000 de persoane de pe vase de croazieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din Grecia, iar de anul viitor autorităţile au decis să limiteze numărul turiştilor care debarcă zilnic aici de pe vase de croazieră.

Decizia de a limita numărul turiştilor pe insula Santorini va fi pusă în aplicare începând cu anul viitor, când turiştii îmbarcaţi pe nave de croazieră vor putea ajunge pe insulă doar în număr de 8.000 pe zi.

Motivul pentru care şi Santorini figurează acum pe lista destinaţiilor restricţionate este acela că anul trecut insula a fost vizitată de 790.000 de turişti veniţi exclusiv de pe navele de croazieră.

Santorini s-a bucurat anul trecut de un număr total de 636 de nave ancorate la ţărm, dar din păcate numărul mare de turişti a cauzat presiuni de ordin socio-economic, dar şi care ţin de mediul înconjurător.

Potrivit statisticilor citate de cotidianul britanic Daily Mail, atunci când o navă staţionează în Santorini, 50% din pasageri explorează insula şi 40% rezervă pelerinaje. În timpul sezonului de vârf (mai-octombrie), aproximativ  3,6 nave au sosit zilnic la Santorini, fapt ce a dus la supraaglomerare şi probleme legate de trafic.

image

FOTO dailymail.co.uk/Alamy

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite