Guvernul italian oferă gratuit peste 100 de vile şi castele istorice: care este singura condiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italia oferă gratuit peste 100 de castele. FOTO The Independent
Italia oferă gratuit peste 100 de castele. FOTO The Independent

Guvernul italian oferă până acum 103 vile, mănăstiri şi castele istorice. Proprietăţile includ Castello di Blera din Lazio, un castel din secolul al XI-lea, nu departe de Roma, şi Castello di Montefiore, construit în secolul al XIII-lea în regiunea Marche din estul Italiei.

Înainte de a începe să împachetaţi şi să vă revizuiţi vocabularul italian, aflaţi că pentru a primi una din cele 103 proprietăţi există însă o condiţie: clădirile vor fi oferite oamenilor care pot prezenta planuri concrete cu privire la modul în care vor renova site-urile pentru a ajuta la creşterea turismului în zona locală, scrie The Independent.

Indiferent dacă transformă una dintre aceste clădiri într-un hotel, spa, restaurant sau altă atracţie turistică ingenioasă, potenţialii proprietari trebuie să demonstreze modul în care vor aduce vizitatori.

Ideea face parte din Planul Strategic de Turism al Italiei - o iniţiativă menită să atenueze supraaglomerarea în cele mai populare destinaţii, cum ar fi Veneţia, şi să redistribuie turiştii către destinaţii mai puţin cunoscute, dar la fel de frumoase din întreaga ţară.

„Proiectul va promova şi va sprijini dezvoltarea sectorului turistic mai puţin dezvoltat. Scopul este să includem clădirile private şi publice care nu mai sunt folosite pentru a le transforma în destinaţii folositoare pelerinilor, excursioniştilor, turiştilor şicicliştilor“, a declarat Roberto Reggi, de la Agenţia Proprietăţii de Stat, pentru The Local.

Toate clădirile care fac parte din ofertă se găsesc pe trasee istorice de pelerinaj sau pe trasee de ciclism, iar Agenţia Proprietăţii de Stat speră că acest lucru va încuraja mai multă lume să aleagă aceste locuri. Unele proprietăţi sunt aflate de-a lungul căii Appian, un drum din vremurile romane, care face legătura între Roma şi Brindisi, în sud. Altele se află adiacent cu Via Francigena, un vechi traseu de pelerinaj care duce de la Roma, în nordul ţării.

Guvernul a invitat tinerii antreprenori să participe la proiect. Cei care vor câştiga vor obţine drepturile asupra proprietăţii timp de nouă ani, după care vor avea opţiunea de a reînnoi contractual pentru încă nouă ani. Contracte de 50 de ani vor primi doar antreprenorii care prerzintă idei foarte bune.

Alte 200 de clădiri sunt programate pentru includerea în proiect în următorii doi ani.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite