FOTO Tarabagiii dintr-o piaţă istorică din Valencia vor ca turiştii să plătească o taxă pe privit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Piaţa Centrală din Valencia există aproximativ 400 de tarabagii. FOTO Daily Mail
În Piaţa Centrală din Valencia există aproximativ 400 de tarabagii. FOTO Daily Mail

Vânzătorii din Piaţa Centrală din Valencia, în Spania, vor ca turiştii care se opresc să facă poze şi nu cumpără nimic să plătească o taxă pe privit. Comercianţii se plâng că invazia de turişti alungă cumpărătorii locali.

Piaţa Centrală din Valencia, una dintre cele mai vechi pieţe europene încă active, este foarte populară în rândul străinilor care vizitează oraşul spaniol. Vânzătorii sunt, însă, copleşiţi de mulţimea de turişti care, spre dezamăgirea lor, de multe ori pleacă fără să cumpere nimic, blocând coridoarele pieţei pentru a face fotografii.

Supăraţi că pierd clienţii locali, care „fug” de aglomeraţia de turişti, vânzătorii au apelat la primărie pentru găsirea unor soluţii. Propunerea acestora pentru oficiali constă într-o taxă pentru persoanele care nu intenţionează să cumpere nimic, după exemplul taxei de 50 de cenţi pentru folosirea toaletei, introdusă la începutul anului, dar suma să fie simţitor mai mare. 

image

„Ştim că piaţa este o clădire publică şi că oricine ar trebui să aibă acces, dar trebuie găsită o soluţie. Grupurile mari de turişti creează neplăceri clienţilor noştri fideli. Credem că o contribuţie din partea companiilor care aduc turiştii aici chiar ar trebui luată în considerare”, a declarat Francisco Dasi, reprezentant al Asociaţiei Vânzătorilor din Valencia.

image

În piaţa din Valencia, care s-a deschis în 1928, există aproximativ 400 de tarabagii. Cu o arhitectură spectaculoasă, impresionantă fiind turlă centrală de 30 de metri, piaţa atrage turişti din toată lumea. „Când am văzut pentru prima dată această clădire, am crezut că este o catedrală sau o gară”, a scris un turist pe site-ul „TripAdvisor”.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite